Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


09 nov

Veel verpleegkundigen en verzorgenden signaleren problemen met medicijnen

Een ruime meerderheid van de verpleegkundigen en verzorgenden (85%) heeft in het werk te maken met patiënten die hun medicijnen niet goed gebruiken. Zij signaleren vooral problemen bij laagopgeleide patiënten, ouderen en patiënten met psychische problemen.

Een ruime meerderheid van de verpleegkundigen en verzorgenden (85%) heeft in het werk te maken met patiënten die hun medicijnen niet goed gebruiken. Zij signaleren vooral problemen bij laagopgeleide patiënten, ouderen en patiënten met psychische problemen.

ANH JANSEN 09-11-2017 20:37
En de ook door GKN voorgestane splitsing van levering van farmaceutische goederen met die van levering van farmaceutische zorg gaat ook nog met een zeer gammel niet werkend ICT systeem. Zie webcast elders op deze site. Zie ook de eigen ervaringen met de MBO ziekenhuizen, verpleeghuizen, beschermd wonen, revalidatie e.d. adressen.
Verzekerden moeten nog steeds aangeven wat zij werkelijk gebruiken en hoe en waar en wanneer. Van het dossier kan en mag niet blind afgaan. Of je gaat af.

Dossierhouderschap moet je dan ook niet willen doorvoeren!

Het lek in de zorg zit niet bij de apotheken! Kaiser Permanente USA bewijst het! Bellen!

GKN slaat alles
ANH JANSEN 09-11-2017 20:21
Zo niet in Nederland. AIS leveranciers werken nu onder druk van de KNMP aan scheiding van informatie voor of goederen of farmaceutische zorg. MFB? Neen, daar moet je weer een ander systeem voor inhuren. 400 euro per maand. Zo ook profielen e.d.

4.5 miljoen Nederlanders konden het niet, kunnen het niet of kunnen het niet meer zelf regelen. Daarom moeten zij een apotheek binnen kunnen lopen. Daarom moeten zij een apotheek dichtbij hebben die ad hoc problemen oplost.

Nederland gaat nu bewijzen waarom er overal in de wereld wel een vestigingsbeleid is voor apotheken. 1 shop shopping.

GKN slaat alles.
ANH JANSEN 09-11-2017 20:17
Bedenk ook de gevolgen van de splitsing tussen de distributie van medicatie aan deze groep pati�nten, 4.5 miljoen lieden groot, en de levering van de farmaceutische zorg. De ene apotheek/groothandel levert de goederen, de andere leverancier de farmaceutische zorg.

Alles na aanbesteding en alles zo goedkoop mogelijk.

Zakje gemist? Andere tabletten? Moest wat anders zijn? Niet leverbaar? Ad hoc levering? Off label verstrekking? Off label gebruik?

Splitsing van zorg en goederen levert enorm veel voorzienbare problemen op. Ad hoc oplossingen zijn dan niet meer mogelijk. Daarom wordt overal ter wereld de farmaceutische zorg als 1 pakket verstrekt vanuit 1 locatie. Vestigingsbeleid.
Meijer Apeldoorn 09-11-2017 19:52
Een dode pati�nt kost geen geld ( meer).
Meijer Apeldoorn 09-11-2017 19:48
Tja en ook aan deze mensen moeten we van Achmea voor een jaar afleveren?!

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.