Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


09 nov

Bijzonder hoge regeldruk apotheken kan en moet lager

De gemiddelde regeldruk bij apotheken is met 28% van de praktijkkosten bijzonder hoog. Deze kan en moet dalen, zodat apotheken meer tijd hebben voor zorg. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Businessanalyse regeldruk apotheekhoudenden’ van SIRA Consulting in opdracht van de KNMP,

De gemiddelde regeldruk bij apotheken is met 28% van de praktijkkosten bijzonder hoog. Deze kan en moet dalen, zodat apotheken meer tijd hebben voor zorg. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Businessanalyse regeldruk apotheekhoudenden’ van SIRA Consulting in opdracht van de KNMP,

ANH JANSEN 10-11-2015 17:27
Collectieven onderhandelen met verzekeraars over hulpmiddelen. Nog dramatischer dan de wmg geneesmiddelen.

Blijven werken met marges terwijl toch bekend moet zijn dat onder een grens de marge niets meer zegt over de euros die worden betaald om de kosten te kunnen betalen. Marge losgekoppeld van volume. Individuele apotheek gaat dan totaal nat. Macroberekeningen over tig honderd apotheken zetten ook de Collectieven op het verkeerde been. Wat Action kan, kan de apotheek niet. Huur eens een econoom van naam in om het uit te leggen.

Tijd voor de grote sprong voorwaarts; LPA; Laagste Prijs Apotheek! Selectieve verkoop apotheek! SVA en LPA.
ANH JANSEN 10-11-2015 17:17
https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-volksgezondheid-welzijn-en-sport/documenten/kamerstukken/2015/11/10/beantwoording-kamervragen-over-selectieve-zorginkoop-en-de-gevolgen-daarvan-voor-zorgaanbieders

Zelf lezen. De KNMP zit weer eens achter de feiten aan te hollen. De verzekeraars mogen eisen wat zij willen en doen en laten wat ze willen en doen wat onze Lieve Heer heeft verboden; als zij maar onder het budget blijven en nog acceptabele kwaliteit doen leveren.

De Rechter moet beslissen of verzekeraars hun polisvoorwaarden nakomen en binnen de kaders van de Zvw blijven. Dat zegt de Minister. Wie is de KNMP dan om met SIRA aan te komen?
entrepeneur 10-11-2015 11:35
Sympathiek plan, Meijer. Maar een zorgverzekeraar die iets fatsoenlijks uitlegt aan zijn klanten over kosten m.b.t. de apotheek ben ik helaas nog niet tegengekomen.

Gelukkig is bij de zorgverzekeraars het roer om: administratieve verplichtingen worden nu niet meer aan de artsen opgelegd, maar doorgeschoven naar de apotheek....
Meijer Apeldoorn 09-11-2015 22:07
Slimme mensen en toch niet na kunnen denken.
De regeldruk hoeft helemaal niet naar beneden. Graag eens omgekeerd denken svp.
Voor regeldruk wordt niet betaald. Gewoon een declarabel tarief afspreken voor al die bullshit en de regeldruk verdwijnt vanzelf. Wij roepen de regeldruk op onszelf af door al die ellende gratis en voor niks te doen. Als er voor betaald moet worden en dan nog het liefste via verrekening bij het eigen risico is het snel afgelopen met de eindeloze, nutteloze papierstroom .
Immers de Zorgverzekeraar mag dan gaan uitleggen aan zijn klanten dat zij op kosten worden gejaagd voor het invullen van nodeloze formulieren.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.