Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


09 mei

Apotheker vz Zorgverzekeraar

Sinds begin 2012 onderhandelen de apothekers en de zorgverzekeraars over de prijzen van medicijnen, de bijbehorende zorgverlening en de prijs en inhoud van andere farmaceutische zorg. Dit heeft tot dusver geresulteerd in lagere tarieven en dalende geneesmiddelenprijzen.(Farmamagazine)

Sinds begin 2012 onderhandelen de apothekers en de zorgverzekeraars over de prijzen van medicijnen, de bijbehorende zorgverlening en de prijs en inhoud van andere farmaceutische zorg. Dit heeft tot dusver geresulteerd in lagere tarieven en dalende geneesmiddelenprijzen.(Farmamagazine)

Meijer Apeldoorn 13-05-2014 16:27
Volstrekt corrupte zooi. VWS probeert met man en macht het NZa klokkenluidersdossier uit de openbaarheid te houden.
Te verwachten valt dat daarin de door VWS gestuurde tariefmanipulaties ook aan de orde zijn gekomen.Als ik het HB was zou ik maar eens flink mijn best gaan doen een kopie van dit rapport boven water te krijgen.De geheimen van de tweede kamer lekken normaliter sneller weg dan water uit een vergiet.
Met de aldus verkregen info VWS chanteren of procederen.
De eerste methode is minder ethisch, sluit echter wel beter aan bij de realiteitsbelving van de nederlandse overheid.
ANH JANSEN 10-05-2014 16:48
http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/3652462/2014/05/10/Ambtenaren-verlekkeren-zich-aan-privegegevens-BN-ers.dhtml

Topje van de IJsberg. En dan nog steeds het EPD/LSP willen doordrukken. Directoraat Generaal KNMP en Directoraat Generaal VZVZ zijn door VWS ingehuurd om de zorgaanbieders financieel onder druk te zetten om opt in door verzekerden 'vrijwillig' af te dwingen.

Middels digitale loper worden alle dossiers via LSP/EPD geupload. Decentrale opslag voor Centrale verwerking.

Ambtenaren weten daar wel raad mee.
ANH JANSEN 10-05-2014 16:41
Met het dossier krijgt Schippers’ departement ook informatie in handen die Gotlieb verzamelde over ambtenaren van Volksgezondheid. In het dossier moet vooral de directie Geneesmiddelen en Medische Technologie het ontgelden.

--En laat nu Hugo Hurts tot voor kort daarvan directeur zijn geweest? En waar is Hugo H nu?

1-2 tje? Spelletje Balletje Balletje?

VWS ambtenaren souffleren nu de onafhankelijke externe onderzoekers. Stoepje schoonvegen. Boem is ho volgens de Minister. Als het niet binnen de regels kan dan er buiten tot iemand er wat van zegt. En dat is toch de taak van de 'onafhankelijk' toezichthouder.

Recht is Krom.

ANH JANSEN 10-05-2014 16:38
http://www.nrc.nl/nieuws/2014/05/09/schippers-vordert-dossier-klokkenluider-bij-nza/

Schippers stelde begin april een externe commissie aan die het intern functioneren van de NZa onderzoekt, inclusief de aantijgingen van Gotlieb en zijn behandeling door het management.

De minister blijkt de gegevens al vorige maand bij de toezichthouder gevorderd te hebben.

ANH JANSEN 10-05-2014 14:05
Laatste truc van de ziekenhuizen is de verzekeraars onbekend: op de afdelingen worden de ontslagrecepten opgehaald, verwerkt in de poli-apotheek. Die declareert de ETG regels en zegt tegen de patient, die gedwongen de medicijnen komt afhalen, dat de uitleg al gegeven is op de afdelingen. Daar is de DBC opgerekt.

Dubbele betaling is het gevolg.

En de verzekeraars? Die betalen aan de NL Ziekenhuizen 8 miljard euro teveel uit. Is de raming van ECHI. Onafhankelijk zeer zeer deskundig onderzoek bureau.

En de verzekeraars maar zeuren over de BTW en EU. Penny wise en pound foolish. En de NZa? Die kijkt weer eens selectief de andere kant uit.
ANH JANSEN 10-05-2014 14:00
http://www.zilverenkruis.nl/consumenten/klantenservice/Nieuws/Pages/Vergoeding-medicijnen-eerste-terhandstelling-op-uw-declaratieoverzicht-.aspx

De hoogte van de kosten voor de eerste terhandstelling (uitleg aan de patiënt) kan verschillen per apotheek. Het basistarief van de eerste terhandstelling is € 5,65 maar dit kan licht afwijken door individuele kwaliteitscontract afspraken met apothekers. Het tarief is opgebouwd uit verschillende prestaties, die onder de terhandstelling worden gebundeld. Dit kan licht afwijken omdat:

--En Achmea maar beweren dat zij voor kwaliteit betalen. En de KNMP en DZF blijven erin geloven. Wel de contributie betalen.
schuiringa 10-05-2014 13:45
Go with the flow heeft ons alleen maar ellende opgeleverd.

Laat ons een eigen weg inslaan. De patient betaalt per minuut en we rekenen kontant af.

Waarom geeft Rik alles weg ?

Er gaan steeds meer geruchten dat Rik gechanteerd wordt.

Hiervoor is maar één oplossing: Rik open je boeken en vermeldt alles waar ze je mee onder druk zetten.

Wij moeten een aparte pot met geld maken waaruit we alle schulden van de Hoofdbestuursleden mee betalen.

Pas wanneer de HB leden niet gechanteerd kunnen worden hebben ze de handen vrij om als vakbondsbestuurders voor ons te vechten.
ANH JANSEN 09-05-2014 23:15
http://www.ftm.nl/exclusive/schippers-plan-nekt-kleinere-zorgverleners/

Prima uiteenzetting. Verplichte leesstof voor alle zorgaanbieders.

En deze ook: http://www.trouw.nl/tr/nl/4516/Gezondheid/article/detail/3651417/2014/05/08/Zorgverzekeraar-bepaalt-terecht-de-slimste-zorg.dhtml

Apotheker vs Zorgverzekeraar. Zorgdialoog. DZF.

Als het aan Marco Varkevisser en Stephanie van der Geest ligt kunnen de zorgaanbieders de boom in. Leve de Zorgverzekeraar. AMM is er niet voor niets.

Maar welke redeneerfout en denkfout maken beide economen?

Chris Oomen en Guus Schrijvers wijzen ze aan.

Wie heeft het oor van de ambtenaren en politici?
ANH JANSEN 09-05-2014 21:45
Blijkbaar was dit geen interview aan de bar. Schriftelijke vragen en na enige weken een antwoord terug. Vergoedt Achmea nu op kwaliteit? Waar bestaat die vergoeding dan uit? Is die vergoeding kostendekkend voor de in te huren experts? En heeft Achmea de basistarieven juist niet verlaagd om 'ruimte' te scheppen voor 'vergoeding' van 'kwaliteit"?
Hoe staat het met de afwenteling van verzekeraarsrisico's op onderliggende zorgaanbieders? Profielen? Dagprijzen?

Achmea is zich zeer bewust van de haar toegewezen AMM.

Van een dialoog is dan ook nog lang geen sprake. Kan ook niet als 1 partij AMM heeft gekregen.
ANH JANSEN 09-05-2014 21:36
http://www.zilverenkruis.nl/consumenten/klantenservice/Nieuws/Pages/Vergoeding-medicijnen-eerste-terhandstelling-op-uw-declaratieoverzicht-.aspx?utm_source=nieuwsbrief&utm_medium=e-mail&utm_campaign=eersteterhandstelling

Nog even nabellen met de vraag of antwoord 9 wel conform de NZa beleidsregel is: Ik ben van apotheek gewisseld maar heb het medicijn al eerder gekregen van mijn oude apotheek. Mogen beide apotheken een ETG declareren?
Ja dat mag. Voor beide apotheken is het een eerste terhandstelling.

Dacht niet dat dit correct is. IGZ maakt er bij de inspectie een punt van. Er wordt ten onrechte een EU regel gegenereerd. Zegt de IGZ. Nu de NZa nog.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.