Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


09 apr

Kwaliteitsimpuls voor de Nederlandse farmacie

Vanaf 1 januari 2015 gaan alle apothekers werken met een standaard medicatiebeoordeling voor patiënten die meerdere geneesmiddelen gebruiken. Dit moet leiden tot betere medicatieveiligheid en gezondheid van de patiënt.(VWS)

Vanaf 1 januari 2015 gaan alle apothekers werken met een standaard medicatiebeoordeling voor patiënten die meerdere geneesmiddelen gebruiken. Dit moet leiden tot betere medicatieveiligheid en gezondheid van de patiënt.(VWS)

ANH JANSEN 11-04-2014 17:59
A Klink is dan ook stellig in zijn overtuiging dat het systeemmodel niet deugt en niet kan werken. VGZ lijdt op zijn Rotterdamse verzekerden een voorspelbaar verlies van 135 euro per verzekerde. VGZ doet dan ook zo min mogelijk voor die verzekerden. VGZ heeft te laag ingeschreven en leert de harde les: soms moet je je concurrent zijn verlies gunnen, maar je dupeert wel de verplicht verzekerden die niet de zorg krijgen die ze moeten krijgen. Dat is een gevolg van het systeemmodel en daarom zegt A Klink nu: Kappen ermee! Kappen u het nog kan!

RvdM namens de KNMP: het systeemmodel biedt kansen! Die moet je grijpen!

A Klink als voorzitter van de KNMP en RvdM mag naar VGZ.
ANH JANSEN 11-04-2014 17:56
Bekijk en beluister de webcast van het Clingendaal Health Forum 2014 op Youtube. Dan krijg je alle antwoorden over de DOT/DBC onzin.

Bloedbank en de zakjes? Door uitstekend doelmatig gebruik door ziekenhuizen daalt het volume in zakjes bloed. De bloedbank laat dan ook rustig de prijs stijgen en de verzekeraars betalen die veel hogere prijs rustig uit.

Om welke bedragen gaat het? Nederlandse monopolie bloed is 210 euro per zakje, Duits bloed is 100 euro. Gaat om 100.000den zakjes per jaar.

EHCI heeft dan ook vastgesteld dat NL Ziekenhuizen 8 miljard euro duurder uit zijn dan noodzakelijk. 8 miljard op 24 miljard. En dat zonder de bloedzakjes.

schuiringa 11-04-2014 15:45
Ik sprak een medisch Specialist uit het Antonius Ziekenhuis.

Hij kon mij haarfijn uitleggen wat er bij hem was gebeurd.

Hij heeft een patient in één middag helemaal nagekeken en ingesteld.
Hiervoor was geen DBC-DOT.

Er was alleen een DOT voor drie keer komen.

Gevolg van huidig beleid is, wanneer je volgens de DOT werkt ben je duurder uit. De patient heeft veel overlast en de patient moet een jaar wachten tot hij goed is ingesteld.

Misschien is het DOT ,NZA- ACM systeem wel fout.

ANH JANSEN 10-04-2014 01:03
CZ directeur W vd M: we moeten intelligent doormodderen. Steen der Wijzen zullen we nooit vinden. Variëteit koesteren om complexiteit aan te pakken.

We moeten onze zegeningen tellen. Wachtlijsten zijn weg, transparantie is toegenomen, kennis over kwaliteit is beter, en Wim verzwijgt de ingrepen door de Overheid!)

We moeten intelligent doormodderen zegt CZ W vd Meeren.

In Zweden, Denemarken, Finland weten ze dat je dat niet moet doen.

Anthonius Ziekenhuis directeur is zeer pissig over gedrag/wangedrag van dominante verzekeraar; gaat allemaal om geld en niet om kwaliteit.

Daarom koesteren Zweden, Denemarken en Finland hun gezond verstand model.
ANH JANSEN 10-04-2014 00:46
https://www.youtube.com/watch?v=pJYWW0Df3uE

Forum discussie.

Als je 1 verzekeraar hebt heb je al die problemen die Nederland nu heeft niet.

Ja, dan heb je al die problemen niet........

Experts Erasmus Universiteit: 'er is geen alternatief'.

En 3 uur lang wordt verwezen naar Zweden en Denemarken die het allemaal zo geweldig doen met hun 1 verzekeraar systeem!

A Klink: in de zorg is alles anders.
ANH JANSEN 10-04-2014 00:43
1.13 prachtig verhaal van A Klink over gedrag VGZ tov aanbestedingen. Rotterdam heeft VGZ de aanbesteding gemeente bijstandgerechtigden gewonnen. Risico verevening is onvolledig. VGZ lijdt 135 euro per verzekerde verlies en moet dat compenseren door innovatie. Kost geld. Wil VGZ niet besteden aan voorspelbare verlieslatende verzekerden. Inspanning Eerste lijn zou kosten Tweede lijn moeten drukken. VGZ krijgt geen zekerheid dat dat gaat lukken. Dus VGZ doet niets. Betaalt leergeld voor te laag bieden op collectieven.
Hier kunnen ASKA leden wat mee. Leer van VGZ en weiger te lage tarieven!
En A Klink zegt nogmaals dat het systeem niet deugt!

https://www.youtube.com/watch?v=EPeXKppJ
ANH JANSEN 10-04-2014 00:30
N=1 is zus van A Klink. Medicatie review is volgens hem bekijken van foto medicatie via een App en binnen 10 seconden 3 medicijnen die schadelijk voor nieren zijn.

Beleid wordt gemaakt aan de hand van N=1 ervaringen.

Op 1.00. mooi verhaal over Eerste lijn ingrepen door apotheker, kost de verzekeraar extra geld, bespaard in Tweede lijn geld dat moet worden gecompenseerd door verzekeraar omdat anders ziekenhuis moet sluiten.

Op 1.01. waarschuwing A Klink: dit model kan niet werken! concentratie lijdt tot minder zorgaanbieders, monopolie, duurdere zorg, overheidsingrijpen.
Alle verzekeraars kopen zorg in bij dezelfde zorgaanbieder.

Waar zijn we mee bezig roept A Klink!
ANH JANSEN 10-04-2014 00:24
In zijn praatje gaat A Klink ook in op screening en preventieve diagnostiek: doet mortaliteit niet dalen en lijdt tot overbehandeling en toename van kosten. Kwaliteit van leven neemt niet toe.

Er kan weer een slotafspraak van het BOF worden geschrapt.

ZN en ZN-leden bepalen de gang van zaken. Ook de BOF heeft dat besloten. Geen bemoeienis van Overheid. Geen blauwdruk. Respect voor regionale verschillen en verschillen tussen verzekeraars onderling. Marktwerking toch?

En dan geïntegreerde Eerste Lijnzorg? Gaat de dominante verzekeraar de lijn uitzetten en volgen de anderen?

A Klink zit op de lijn Michael Porter.
ANH JANSEN 10-04-2014 00:13
https://www.youtube.com/watch?v=EPeXKppJeUE

A Klink op 40 minuten. Systeemmodel is ingevoerd om volume stijging te compenseren met stijging productie en daling van prijzen. Prijs is leidend. En blijft leidend.

Amphia Ziekenhuis directeur is openlijk negatief over zorgstelsel en snapt niet dat verzekeraars zakjes bloed inkopen voor 250% meer dan nodig is; bloedbank in Nederland is monopolist en rekent steeds hogere prijzen bij dalend volume, terwijl in Duitsland de prijzen van de zakjes blijven dalen. Mag allemaal in Nederland.

En dan een kwaliteitsimpuls voor de Nederlandse farmacie?
schuiringa 09-04-2014 21:56
De Epd/Lsp is een getrapte metadata verzamelaar die van iedere burger levenslang de gegevens verzamelt.

Het EU hof in Luxemburg heeft de volgende uitspraak gedaan.

Het Epd/Lsp is een zeer omvangrijke en bijzonder ernstige inmenging in de fundamentele rechten op eerbiediging van het priveleven ( inhoudt) en op bescherming van persoonsgegevens, zonder dat deze inmenging tot het strikt noodzakelijke beperkt blijft.

Hiermee is het Epd/Lsp een criminele activiteit geworden.

Laten we er onmiddellijk mee stoppen om het vertrouwen van de burger niet verder te schaden.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.