Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


09 mrt

KNMP roept zorgverzekeraars op bereidingen toch te vergoeden

De KNMP roept zorgverzekeraars op het besluit te herroepen om meer dan 100 apotheekbereidingen niet langer te vergoeden. Patiënten die de geneesmiddelen voorgeschreven krijgen, moeten deze sinds 1 maart zelf betalen. Het gaat veelal om middelen voor kwetsbare patiënten, zoals kinderen, terminale patiënten, psoriasis- en eczeempatiënten.

   



Geachte collega,

De KNMP roept zorgverzekeraars op het besluit te herroepen om meer dan 100 apotheekbereidingen niet langer te vergoeden. Patiënten die de geneesmiddelen voorgeschreven krijgen, moeten deze sinds 1 maart zelf betalen. Het gaat veelal om middelen voor kwetsbare patiënten, zoals kinderen, terminale patiënten, psoriasis- en eczeempatiënten.

De KNMP vindt het opmerkelijk dat er geen afstemming is geweest vanuit zorgverzekeraars over een dergelijke ingrijpende wijziging. Maar belangrijker nog: op grond van de stand van de wetenschap en praktijk constateert de KNMP dat zorgverzekeraars een groot aantal apotheekbereidingen ten onrechte van vergoeding uitsluiten. Patiënten hebben daardoor geen toegang tot farmaceutische zorg die voor hen noodzakelijk is.

 

 

Informatie aan patiënten

Verschillende media hebben aandacht aan het onderwerp besteed en u kunt daarom vragen van uw patiënten verwachten. De KNMP heeft een voorbeeldbrief opgesteld die u aan uw patiënten kunt meegeven.

»»  Lees de voorbeeldbrief van de KNMP

 

 

Informatie KNMP

De KNMP spant zich maximaal in om de maatregel van zorgverzekeraars teruggedraaid te krijgen. In een brief aan Zorgverzekeraars Nederland roept de KNMP verzekeraars op het besluit onmiddellijk terug te draaien. Naar aanleiding van de KNMP brief heeft De Telegraaf dit weekend prominent aandacht besteed aan het onderwerp, en aan de rol van apothekers hierin. Vandaag heeft voorzitter Gerben Klein Nulent interviews gegeven voor het Radio 1-journaal, BNR en het NOS-TV journaal. Kamerlid Hanke Bruins Slot (CDA) heeft inmiddels een plenair debat aangevraagd, om het besluit van zorgverzekeraars in de Tweede Kamer te bespreken. 

De links naar al deze informatie vindt u op KNMP.nl

»» Ga naar de berichtgeving op KNMP.nl

 

 

 

 

ANH JANSEN 09-03-2015 17:15
Z-index is volle dochter van de KNMP. Alle mutaties worden handmatig ingevoerd in het systeem, Z-index Taxe KNMP. Gebeurt allemaal op eenzelfde adres, eenzelfde kamer, eenzelfde bedrijf. Alles is doorgevoerd in de dagen voor 25 februari 2015. 450 middelen bij alle Grootbereiders muteren gaat niet van de ene dag op de andere.
Bij Z-index was blijkbaar geen wakkere geest om de mutatie even te melden bij de buurman en de KNMP medewerkers vonden het niet nodig om even te controleren welke mutaties er eigenlijk aankwamen.

De KNMP wordt gefinancierd door de Z-index.

Economische prikkel werkt altijd, en altijd in het nadeel van leden en niet-leden van de KNMP!

ANH JANSEN 09-03-2015 17:10
Wilna Wind van de NPCF ontgaat wel meer dingen. Wat zijn nu de voordelen van de VGZ Budget polis voor VGZ verzekerden? Ga eens na welke tarieven in rekening worden gebracht door de gecontracteerde apotheken? Zijn die hoger of lager dan die van niet-gecontracteerde? Wat nu als de basistarieven voor de standaard VGZ verzekerden 40 cent per regel lager zijn dan die van de gecontracteerden? En dat het niet om het geld gaat bij VGZ maar om een test of Wilna Wind's klanten zich laten sturen naar selectieve zorgaanbieders, tegen een hogere prijs!

Knattergak zei Mozart in de Tweede Kamer, en VGZ maakt het waar.
ANH JANSEN 09-03-2015 17:05
http://www.npcf.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=6217:onrust-over-niet-meer-vergoeden-sommige-medicijnen&catid=2:nieuws&Itemid=26

In een brief aan de zorgverzekeraars schrijft directeur Wilna Wind: "Patiëntenfederatie NPCF laat in het midden hoe en wanneer de apothekers zijn geïnformeerd,

Patiëntenfederatie NPCF roept zorgverzekeraars en apothekers op snel om de tafel te gaan zitten, teneinde de ongerustheid onder patiënten weg te kunnen nemen.

=Het ontgaat Wilna Wind blijkbaar dat haar klanten, de verplicht verzekerden, nu 2x moeten betalen voor hetzelfde artikel.

Niemand stapt naar de Rechter.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.