Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


09 jan

Benoeming directeur-generaal Curatieve Zorg bij VWS

De heer drs. B.E. (Bas) van den Dungen wordt directeur-generaal Curatieve Zorg bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

De heer drs. B.E. (Bas) van den Dungen wordt directeur-generaal Curatieve Zorg bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

ANH JANSEN 12-01-2014 13:04
In 2013 en eerder
In 2013 en eerdere jaren maakte het voor het tarief van de rijbewijskeuring niet uit hoe lang de keuring duurde. Er gold dus voor alle keuringen in 2013 hetzelfde maximale bedrag van €243,80 excl BTW.

De tarieven voor rijbewijskeuringen zijn maximumtarieven. Een specialist mag dus altijd minder in rekening brengen, maar nooit meer dan het vastgestelde tarief. Bovenop deze bedragen moet u nog BTW betalen.

-Tja. De eenvoud zelve, maar dan zonder de speltheorie.
ANH JANSEN 12-01-2014 13:03
http://www.nza.nl/zorgonderwerpen/zorgonderwerpen/ziekenhuiszorg/veelgesteldevragen/veelgestelde-vraag-rijbewijskeuring/

We zullen zien of de nieuwe directeur dit soort waanzin en pseudo exactheid kan stoppen. Ambtenaren bij NZa en VWS zijn opgeleid met de speltheorie. Die wordt nu te pas en te onpas ingezet in kader van voorkomen gebruik MBI.

Tarief van 39,02? Hoe weet de NZa van die 2 eurocent? Budget gedeeld door aantal keuringen? Excel beleid? Niet nadenken maar budgetteren en opleggen?

En hoe kan een psychiater vooraf weten of een keuring langer duurt dan 15 minuten?

Wat gaan die psychiaters dus doen? En speelt dan de vermoorde onschuld?
ANH JANSEN 12-01-2014 12:59
Een keuring die langer duurt dan de standaardkeuring
In dit geval geldt het tarief van de standaardkeuring van vijftien minuten (€ 78,05) met daar bovenop een toeslag voor de extra tijd. Die toeslag is per kwartier dat de keuring langer duurt €39,02 excl. BTW.

Zo'n toeslag kan alleen wanneer de specialist u langer keurt dan vijftien minuten. De toeslag is niet bedoeld voor de voorbereiding en de tijd die de keuringsarts besteedt aan de rapportage. De specialist moet u vooraf duidelijk vertellen of een keuring langer duurt dan de standaard 15 minuten.
ANH JANSEN 09-01-2014 17:58
"De heer Van den Dungen (1966) is momenteel bestuurder bij Koninklijke Kentalis, een landelijke organisatie voor zorg en onderwijs aan mensen met een auditieve of communicatieve beperking".

-Het ligt aan de zorgaanbieders. Die luisteren niet en communiceren anders dan VWS en NZa ambtenaren onderling gewend zijn te communiceren.

Van den Dungen is dan de perfecte man. Het gaat immers om de zorg en niet om de financiën.

Als ambtenaren wat harder gaan praten komt het door nieuw beleid en nieuwe beleidsinzichten.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.