Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


08 okt

Webcast Nieuwezorg symposium over Polyfarmacie

Webcasts van Anne Leendertse (Beter met pillen?)en Hans van Bijsterveldt (Medicatiebeoordeling). Een service van FarmaActueel®. De webcasts zijn in alle browsers te zien.

Webcasts van Anne Leendertse (Beter met pillen?)en Hans van Bijsterveldt (Medicatiebeoordeling). Een service van FarmaActueel®. De webcasts zijn in alle browsers te zien.

ANH JANSEN 10-10-2014 16:12
Farmaceutisch erfgoed ‘De Eenhoorn’ is op zoek naar kurken

Het farmaceutisch erfgoed De Eenhoorn in Urk biedt een schat aan historisch materiaal, zoals vele boeken over historische farmacie, geneesmiddelverpakkingen en een prachtige collectie simpliciaverzamelingen.

Er zijn ook talloze flesjes die een kurk kunnen gebruiken. Heeft u kurken over, dan is ‘De Eenhoorn’ hiervoor een prima bestemming. Meer informatie leest u op De Eenhoorn.

--KNMP humor. De kurk waarop de extramurale openbare apotheek, benchmark van de NZa tot 2012, kan drijven is zoek. De KNMP vraagt of de goede vinder wil bellen.
ANH JANSEN 09-10-2014 23:45
Besparing middels MBO wordt geraamd op 150 tot 250 euro. Waarvan 55 tot 60% geneesmiddelenkosten. Materiaalkosten incl regels? De kosten van de MBO worden niet berekend.

Huisartsen willen niet meewerken zonder honorering. Menzis zet in op integraal tarief; apotheker krijgt het geld en moet de huisarts maar betalen. 2 uur werk voor de apotheker en 30 minuten voor de arts? 3 uur a 75 euro is maatschappelijk tarief. Kosten MBO zijn dan 225 euro. Kosten zijn hoger dan de baten. Spreker spreekt over shared savings. Antwoord weten de verzekeraars zelf als de besten en kopen MBO rationeel in: zodanig dat zij alleen worden gedaan door apothekers die slecht kunnen rekenen.

Dank voor de info.
ANH JANSEN 09-10-2014 17:12
Aap komt uit de mouw op het einde; het is een onderzoekstraject en er moet worden aangetoond dat kosten in de Tweede lijn meer dan dalen dan de toename in kosten in de Eerste lijn. Voordeel is dat een apotheker goedkoper is dan een huisarts. Geld speelt immers geen rol.

Wat is nu het probleem? VWS eist dat de totale kosten in de zorg dalen! De Minister maakt wel akkoorden op hoofdlijnen met de Tweede lijn; toename ex inflatie van 5, 2.5 tot 1%.

Een daling zit er niet in. Mega financieel gat bij Anne Leenderste.

Tenzij de apothekers het voor niets blijven doen.
ANH JANSEN 09-10-2014 17:06
Oplossing van Anne Leendertse; gewoon een nieuwe groep apothekers oprichten. Binnen de KNMP.

Geld is immers het probleem niet.

Achmea vertegenwoordiger vindt direct de uitgang: de specialisten moeten er ook bij worden getrokken. Niet alleen de huisarts, de POH en de apotheker.

Gaat dus allemaal niet gebeuren; geld is wel het probleem.

Achmea spreekt namens VWS, ZN en ZN-leden. En verzekeraars hebben de regie en als enigen de zorgplicht.
ANH JANSEN 09-10-2014 16:58
Anne Leendertse; 'ik denk dat het niet ligt aan het geld..., het ligt aan de samenwerking huisarts en apotheker...' Het geld is het probleem niet....denkt Anne.

De MR worden genereus beloond. 35 euro per gesprek. Wat is daar mis mee? Anne doet het er zelf niet voor.

Nul tarief? Voor Anne geen probleem.

Dus komt zij met een nieuw model dat de samenwerking moet gaan verbeteren. Want daar ligt het aan. Denkt Anne.

ZonMw is niet hetzelfde als een zorgverzekeraar.

De theoretici zullen uit hun ivoren toren moet afdalen naar de dagelijkse praktijk.

Belachelijke gang van zaken.
ANH JANSEN 09-10-2014 15:30
Hebben de sprekers de nieuwe contracten al gezien? Tarief voor polyfarmacie? 35 euro per geprotocolleerd gesprek? Nul tarief? Lumpsum via het basistarief dat tov 2014 met 20% is gedaald?

Het maakt nogal een verschil of je wordt betaald door ZonMW of door private verzekeraars die het door VWS toegestane budget niet mogen overschrijden, maar wel het verschil tussen gerealiseerde uitgaven en geraamde uitgaven mogen houden.

Budget ZonMW moet op. Onderschrijding is ongewenst.

Verschil in economische perverse prikkels laat zich gelden.
ANH JANSEN 09-10-2014 15:25
http://www.youtube.com/watch?v=4_TsVpGoxEw&feature=youtu.be

Marleen Barth over apothekersassistenten tijdens KNMP Congres

Humor van Google. Advertenties op basis van KNMP.

Algoritme weet wat je aan de KNMP moet koppelen.

Galaxy Note 3 bend proef; KNMP is buigzaam.
Caught on camera; Gerben Klein Nulent in beeld.
Microsoft watch; Hoe laat is het voor de KNMP?

En de 3 point bend proef; VWS, ZN en leden van de KNMP. Doorstaat het Bureau van de KNMP die proef?

--En Grootbereiders bestaan niet en aan Doorgeleverde Bereidingen wordt volgens VWS niet gedaan, want het mag niet van Brussel! VWS volgt daarom de Koninklijke weg.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.