Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


08 jun

'Verzekeraars moeten concurreren op kwaliteit'

Eindelijk komt de concurrentie op prijs en kwaliteit in de zorg echt op gang. Het concept is veelbelovend, schrijft Raoul du Pré in het commentaar van de Volkskrant.

Eindelijk komt de concurrentie op prijs en kwaliteit in de zorg echt op gang. Het concept is veelbelovend, schrijft Raoul du Pré in het commentaar van de Volkskrant.

schuiringa 09-06-2014 22:39
Ik noem dit voor het gemak : Creatieve desstructie
schuiringa 09-06-2014 22:39
Lees de ingezonden brief in de VK van de VP huisartsen.

Conclusie: de macht van de zorgverzekeraars is absurd. Ook de huisartsen mogen tekenen bij het kruisje.

DE VERNIETIGING VAN DE ZORG IS IN VOLLE GANG.

DE BURGER HEEFT NIETS IN DE GATEN EN DE LHV EN DE KNMP ZIJN VOLLEDIG PLATGESLAGEN DOOR DE INVAL VAN DE afm/nza/nma. DIE DURVEN NIETS MEER. TOTALE CHANTAGE VAN HET ERGSTE SOORT.

HIER IS MAAR ÉÉN OPLOSSING MOGELIJK. Doe niets meer wat VWS c.s ons opdragen.

Dit heeft tot gevolg dat de NZA en NMA ons gaan kapotmaken. Pas wanneer de KNMP en LHV failliet zijn en er geen vertegenwoordiging van de beroepsgroepen meer zijn, zullen er vragen worden gesteld.

Meijer Apeldoorn 09-06-2014 20:49
Du Pre gelooft in sprookjes. Is blijkbaar erg onder de indruk van Schippers.
De realiteit is dat het bedrag van 1 miljard genoemd is om de twijfelaars over de artikel 13 afschaffing over de streep te trekken. Nu het een andere wending heeft genomen gaat de 1 miljard een molensteen vormen. De 1 miljard is volstrekt uit de duim gezogen en niet haalbaar.
Resultaat is dat er wel een goedkopere polis gaat komen die dan bij lange na niet kostendekkend is.
Het tekort zal moeten worden opgehoest door de " dure " polissen die in feite het verlies gaan suppleren.
Uiteraard zullen de winsten van ZN ers gewoon in stand blijven.
'

henricop 09-06-2014 00:37
Wat is kwaliteit Waarom ben ik een betere apotheker dan mijn buurvrouw?
Wat betekent het dat de chirurg een goede score heeft? Als hij mij daarna missnijdt? Ben ik wel de pineut en de zorgverzekeraar heeft nog zo zijn best gedaan.

Ik neem wel de budgetminimumpolis en Ik drink wel cichoreikoffie met mw Schipperzs.
Samen voor een dubbeltje op de foute rang.
ANH JANSEN 08-06-2014 22:30
http://www.tros.nl/tros-radio-tips/nieuwsshow/nieuwsshow-uitzendingen/item/?tx_trosradio[itemid]=200559?cHash=4e0b4a55022ab2fba097d58c1c388eda

Lees de Groene Amsterdam en beluister deze uitzending.

De Regering en VWS schenken de burgers van dit land sinds 2006 koffie verkeerd met steeds minder koffie van steeds duistere herkomst en melk van een onbestemd dier.

En E Schippers zegt: Koffie is Koffie bij KvdB. Zij gaat de Budget Basis Polis aan de man brengen.

Kreatief met Kurk geeft aan hoe zij dat moet aanpakken:

"we zoeken nog een willekeurig dom blondje".

https://www.youtube.com/watch?v=GrILukUCfSU

Theo en Thea - Reklame. Pivitt plus basis polis.
ANH JANSEN 08-06-2014 15:16
Hoe complex het NL systeem is, en hoe kostbaar het stelsel op zichzelf is, mag blijken uit deze OECD samenvatting:

http://www.oecd.org/els/health-systems/Briefing-Note-NETHERLANDS-2013.pdf

1. In the Netherlands, it is not possible to distinguish clearly the public and private share for the part of health expenditures related to capital expenditure.

Publiek en privaat? De OECD komt er niet uit. Budget door de Overheid opgelegd aan private verzekeraars met een verbod om dat budget te overschrijden, maar wel met de verplichting de private zorgpolissen na te komen?

Koffie is koffie zegt E Schippers, maar koffie verkeerd bevalt zeker niet iedereen.

ANH JANSEN 08-06-2014 14:44
BNR Gezond van maandag j.l. gaf exact aan waarom art 13 is geschrapt. Verzekerde met open hart operatie kon niet terecht bij een Nederlands Ziekenhuis. Alle aanneemsommen waren opgemaakt en de NL ziekenhuizen kregen geen extra geld van de verzekeraars. Akkoord met Minister. Verzekerde dwong daarop zijn verzekeraar met beroep op contractueel recht op zorg zorginkoop af in een Duits Ziekenhuis. Zorgplicht van verzekeraar en ziektekostenpolis met art 13 was de redding voor deze patient.

Die uitweg is met schrappen van art 13 nu gedicht. De patiënt kan het zelf gaan betalen of komt terug in de sterftecijfers.

ANH JANSEN 08-06-2014 14:38
Afschaffing van alle ex poste vereveningen in combinatie met altijd imperfecte ex ante verevening en de acceptatie plicht maakt zorginkoop op basis van kwaliteit en volledige transparantie richting verzekerden onmogelijk.

E Schippers bij KvdB: verzekeraars weten alles al, weten welke specialisten slecht opereren, welke ziekenhuizen veel hersteloperaties moeten doen, etc.etc. etc. Allemaal kwaliteit. Maar verzekeraars geven die informatie niet prijs aan de verzekerden. Allemaal concurrentie gevoelige informatie. Openbaarmaking maakt selectieve zorginkoop in concurrentie met andere verzekeraars niet mogelijk.

Dat is de misplaatste rechtlijnige logica bij VWS en NZa.

ANH JANSEN 08-06-2014 14:35
Menzis en VGZ geven steeds aan te willen betalen voor kwaliteit, mits aantoonbaar, als het maar niet de kosten verhoogd; elders moeten dan kosten worden uitgespaard.

Ziektekostenpolissen met WHO lijst essentiële geneesmiddelen als leidraad is dan de oplossing. Weten de verzekerden direct waar zij voor tekenen. Nu krijgen verzekerden de illusie dat zij recht hebben op alles, maar zie het maar eens te krijgen!

Artsen en apothekers krijgen bonussen van verzekeraars als zij de verzekerden hun rechten ontzeggen of verzwijgen.

En de regeringspartijen met de gedoogpartners vinden dat prima. En de Volkskrant vindt het prachtig.

De marktwerking in de zorg werkt?
ANH JANSEN 08-06-2014 14:30
De Volkskrant slaat de plank mis. Verhoging van verplicht eigen risico, afschaffing art 13 en introductie van Budgetpolis introduceert de facto de inkomensafhankelijke premie. Het totale budget blijft bepaald door VWS, de Minister. De theoretische rekenpremie is de nominale premie die verzekeraars worden geacht te gaan berekenen om het BKZ niet te overschrijden. BKZ wordt in overleg met verzekeraars bepaald. Pakket wordt in overleg met verzekeraars bepaald. Die zeggen vooraf altijd: 'kan net,houdt niet over', en achteraf gaan ze snijden in de vergoedingen, machtigingen e.d.

Economische prikkel voor verzekeraars blijft immers staan.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.