Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


08 mei

ZN Dialoog: apotheker en zorgverzekeraar weer in gesprek

In ZN Dialoog gaan KNMP-voorzitter Rik van der Meer en voorzitter van Zorg en Zekerheid Ton van Houten in gesprek. Het werk van de verkenners Rinnooy Kan en Reibestein heeft zorgverzekeraars en apothekers geholpen een gezamenlijke stip op de horizon te formuleren. De 2 voorzitters praten verder over de toekomst van de geïntegreerde eerstelijnszorg.(KNMP)
In ZN Dialoog gaan KNMP-voorzitter Rik van der Meer en voorzitter van Zorg en Zekerheid Ton van Houten in gesprek. Het werk van de verkenners Rinnooy Kan en Reibestein heeft zorgverzekeraars en apothekers geholpen een gezamenlijke stip op de horizon te formuleren. De 2 voorzitters praten verder over de toekomst van de geïntegreerde eerstelijnszorg.(KNMP)
ANH JANSEN 08-05-2014 23:06
Marco Varkevisser en Stephanie van Geest zien wat over het hoofd; hoeveel verschillende zorgaanbieders, bv apotheken, zijn er per wijk/regio straal 5 km? Contracteren verzekeraars ieder voor zich een eigen apotheek of contracteren ze enkelen uit het aanbod? En wat gebeurd er dan met degenen zonder contract? Waar zet VWS en ZN nu op in? Per wijk/regio 1 zorgaanbieder, 1 DBC voor Eerste Lijn, Ketenprijzen.

Waar kan de verzekerde dan nog uit kiezen als het aanbod van verzekeraars allemaal hetzelfde is? Waar dienen die verzekeraars dan nog voor en wat blijft er over van het uitgangspunt van het systeemmodel?

M Varkevisser en S van der Geest? Wellicht dat BvS e.a. kan navragen?
ANH JANSEN 08-05-2014 23:02
Een belangrijk instrument daarbij is het aanzienlijk minder vergoeden van zorg die door niet-gecontracteerde aanbieders wordt verleend. Op dit moment is dat niet goed mogelijk. De voorgenomen aanpassing van artikel 13 van de Zorgverzekeringswet is daarom een verstandige stap. Gezien de vormgeving van het zorgstelsel is het niet meer dan logisch dat zorgverzekeraars meer ruimte krijgen om de keuzevrijheid van patiƫnten in te perken.

Het is cruciaal dat zorgverzekeraars bij het inkopen van zorg uit meerdere geschikte aanbieders kunnen kiezen
ANH JANSEN 08-05-2014 23:01
http://www.trouw.nl/tr/nl/4516/Gezondheid/article/detail/3651417/2014/05/08/Zorgverzekeraar-bepaalt-terecht-de-slimste-zorg.dhtml

Kenmerkend voor de in 2006 ingevoerde Zorgverzekeringswet is dat burgers meer keuzevrijheid hebben gekregen bij het kiezen van een zorgverzekering.

Deze keuzevrijheid, die nadrukkelijk niet ter discussie staat, dient ervoor te zorgen dat zorgverzekeraars zich in onderlinge concurrentie actief inspannen om voor hun verzekerden een gunstige prijs-kwaliteitverhouding te bedingen bij zorgaanbieders.
ANH JANSEN 08-05-2014 19:16
En in het interview serveert de Z en Z bestuursvoorzitter de DZF netjes af. Je moet niet aankomen met een blok van 700 apothekers als de inkoop van zorg gaat richting wijk/regio en met scheiding van zorg en distributie.

Ed Brouwer mag nog steeds bellen.
ANH JANSEN 08-05-2014 19:14
Daarbij komt dat de investeringen niet zouden opwegen tegen de behaalde effecten van dergelijke preventieve boodschappen op zwangerschapstesten en anticonceptiemiddelen.

--Daar is bij de KNMP toch niet goed over nagedacht; bewaken we niet meer op zwangerschappen? Medicatie en voeding? Is herhaling van informatie juist niet de kracht om een boodschap over te brengen? Advies, begeleiding, consultancy e.d. zijn toch de 'verdienmodellen' van de nieuwe apotheker?

Wel eens de effecten van alcohol en tabak op de kinderen gezien? De KNMP blijkbaar niet.

Hoe dom kan je nu werkelijk zijn? Wat bezield die KNMP?

Ed Brouwer mag bellen.
ANH JANSEN 08-05-2014 19:12
http://www.pw.nl/nieuws/nieuwsberichten/2018zwangere-waarschuwen-voor-alcohol-niet-zinvol2019

De staatssecretaris volgt hiermee het advies op van de KNMP en Nefarma, die concluderen dat het opnemen van dit soort waarschuwingen niet zinvol is.
Ook zien de KNMP en Nefarma geen speciale rol voor zichzelf bij via geneesmiddelen waarschuwen voor de gevaren van alcohol en tabak.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.