Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


08 apr

Pilot: apothekers aan het werk in huisartsenpraktijk

Het Julius Centrum is onlangs gestart met een pilot waarbij tien apothekers in evenzoveel huisartsenpraktijken aan de slag zijn gegaan om de medicatieveiligheid te verbeteren. Deze apothekers leveren alleen farmacotherapeutische zorg en géén pillen. ZN vindt dit een mooie eerste stap om geïntegreerd samenwerken in de eerste lijn te bevorderen. (ZN)

Het Julius Centrum is onlangs gestart met een pilot waarbij tien apothekers in evenzoveel huisartsenpraktijken aan de slag zijn gegaan om de medicatieveiligheid te verbeteren. Deze apothekers leveren alleen farmacotherapeutische zorg en géén pillen. ZN vindt dit een mooie eerste stap om geïntegreerd samenwerken in de eerste lijn te bevorderen. (ZN)

ANH JANSEN 09-04-2014 00:35
Elders wordt er ook hard gewerkt; Fagron's omzet is met 30% gestegen sinds begin 2014. Dat is gevolg van wijzigingen in vergoedingsbeleid, registratie beleid en gedogen van overtredingen van de Geneesmiddelenwet.

Wie gaat er met de buit vandoor?

Investeerder Waterland Private Equity Fund wil een belang van 20% in het Belgische farmaceutische bedrijf Arseus verkopen. De handel in het aandeel is geschorst.

Koersstijging 35% in 3 maanden tijd. Dat kan niet duren denkt Waterland en kiest voor de uitgang; preferentie beleid voor Doorgeleverde bereidingen komt eraan!
ANH JANSEN 09-04-2014 00:13
https://www.youtube.com/watch?v=BMqwRb7sVYE&feature=youtu.be

1.30 uur. EU Health forum 2014 deel 1. Evaluatie Zorgstelsel 2006.

Laat Carlo S de aangeboden borrels toch maar meenemen. Kan hij ze alsnog al luisterend nuttigen.

Snapt hij waarom het allemaal gaat zoals het gaat.

En Henk P kan blijven trekken wat hij maar wil en waaraan hij maar wil; er zal niets uitkomen.

Dat wordt in deze lezing netjes uitgelegd en toegelicht.

'There will be blood'.
adiyaman 09-04-2014 00:05
Deze testlokaties zijn door mij verkend. Buiten deze testlokaties en voor aanvang van deze pilots waren er in Nederland al dit soort constructies. Lees goed! Ik schrijf constructies omdat het hier gaat om constructies die de huidige wet op geneesmiddelen en regelgeving daaromtrent willen omzeilen om zodoende de distributie van geneesmiddelen te bewerkstelligen zonder tussenkomst van de klassieke apotheek. Genoemde apothekers in loondienst van de constructiehuisartsenpraktijken kunnen op deze manier ook vervangen worden door vakgeschoolde niet apothekers waarbij een centrale apotheek in Nederland ongeveer iedere huisartsenpraktijk kan leveren conform het concept van de Thuisapotheek.
Meijer Apeldoorn 08-04-2014 23:23
Het vertrouwen van de arts in de apotheker neemt toe...
De vraag is of dat ook geldt voor het vertrouwen van de patient in de arts, als hij/ zij ontdekt dat hij/ zij jarenlang, onnodig, foutief, niet optimaal etc is behandeld?
De apotheker moet om dit te vermijden op eieren gaan lopen en kan wellicht niet al datgene doorvoeren wat noodzakelijk zou zijn.
Is vast heel goed voor de samenwerking.
De opzet van de test zal wel zijn om uit te vogelen op hoeveel huisartsen er 1 apotheker nodig is.
De medicijnen worden dan wel door TNT geleverd of af te halen bij een AH afhaalpunt.
Het zou aardig zijn als bij dit soort pilots de werkelijke motieven bekend werden.
ANH JANSEN 08-04-2014 21:24
http://www.npcf.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=5660%3Adeel-17-smeren-naar-behoefte&catid=55%3Apatientervaringen#.U0ObGARGUR0.twitter

We zien de patiëntervaringen van de pilot van het Julius Centrum in vertrouwen tegemoet. De N=1 van FvW belooft weinig goeds.

10 apothekers op 10 artsenpraktijken? Fulltime? Tegen welk salaris is dat? Honorering in loondienst of op uitkomsten?

Hoeveel artsenpraktijken zijn er in Nederland? Zijn er zoveel apothekers? En doen die uitsluitend therapie zonder de distributie?

Is dat doelmatig? Wordt nergens in de wereld niet voor niets niet vertoond.

Agenda van ZN is wel heel erg zichtbaar nu.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.