Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


08 mrt

Bulk aan medicijnen niet langer vergoed

De zorgverzekeraars blijken acuut de vergoeding van enige honderden geneesmiddelen te hebben stopgezet. Het gaat om ruim 400 ’op maat’ gemaakte medicijnen voor bijvoorbeeld kinderen of ouderen, die een aangepaste dosering of toedieningsvorm nodig hebben. (telegraaf)

De zorgverzekeraars blijken acuut de vergoeding van enige honderden geneesmiddelen te hebben stopgezet. Het gaat om ruim 400 ’op maat’ gemaakte medicijnen voor bijvoorbeeld kinderen of ouderen, die een aangepaste dosering of toedieningsvorm nodig hebben. (telegraaf)

ANH JANSEN 08-03-2015 18:24
Het BNG/ETG is teken van deze individualisering van de schadelast: degene die de schadelast veroorzaakt moet deze maar grotendeels zelf betalen. BNG/ETG is dan ook een ondermijning van de solidariteitsgedachte en staat haaks op de gedachte van verzekeren; met het eigen risico, ook al verplicht, betalen verzekerden met veel EU receptregels veel meer aan zorgkosten dan degenen die niets of zeer weinig of een rekening van het ziekenhuis eerder moeten betalen.

BNG/ETG heeft dan ook niets te maken met prestatie bekostiging, maar alles met toerekenen schadelast aan de veroorzaker en heeft defacto de functie van remgeld.

Verder uitkleden van het pakket is dan een kleine stap: laf beleid!
ANH JANSEN 08-03-2015 18:19
https://www.achmea.nl/blog/Paginas/draagvlak-voor-solidariteit-verdwijnt-daar-valt-niks-meer-aan-te-doen.aspx


Via Achmea.

Dit is de kern van het probleem in Nederland: de burgers en het openbaar bestuur hebben niet de cultuur zoals in Engeland, Belgiƫ, Frankrijk of Duitsland; we gaan terug in de tijd naar de oude Gilden structure; iedere groep voor zichzelf.

Achmea wil best de verzekeraar zijn per Gilde en de herverzekeraar voor alle Gilden bij elkaar.

Dit soort berichten voert de burgers met informatie zoals Fast Food de mensen voert met slecht voedsel.
ANH JANSEN 08-03-2015 13:51
Verzekeraars mogen niet de premie vaststellen op basis van een historische schadelast, die opleggen aan verzekerden met de belofte, niet uitgesproken, dat die premie hetzelfde pakket zal dekken als voorheen, om vervolgens na 3 maanden het pakket uit te dunnen waardoor verzekerden in feite 2x moeten betalen voor de zorg die zij meenden te hebben verzekerd. 1x via de premie, 1x door contant te moeten afrekenen wegens wijziging of totaal onduidelijke polisvoorwaarden; je moet een jurist zijn om de wijziging van Menzis met verwijzing naar art 40 Geneesmiddelenwet te kunnen begrijpen.

Alle verzekeraars hebben deze maatregel doorgevoerd en dat mag niet. ZN mag dit wel doen. Dat is PolderMores.
ANH JANSEN 08-03-2015 13:47
De zaak is wat complexer. Kijk eens naar de polisvoorwaarden van Menzis uit 2014 en uit 2015. Kijk eens naar de Geneesmiddelenwet, de Gedoogregeling tussen IGZ, ZN en KNMP, de Z-index en de registratie van Doorgeleverde Bereidingen daarin, kijk eens naar de prijsvorming van de Doorgeleverde Bereidingen en kijk eens naar de uitbreiding van dit assortiment.

Z-index is van de KNMP. Z-index is al tijden bezig met de wijziging in vergoeding van die 450 middelen. De KNMP wist ervan en koos ervoor te zwijgen.

Zie linkedin draadjes voor verder toelichting.

NPCF en toezichthouders moeten aan de bel trekken om meerdere redenen. En de KNMP? Die is nu 2x genaaid.
henricop 08-03-2015 11:02
Het verhaal dekt de lading niet lijkt mij. Het gaat toch vooral om allemaal,zalfjes en cremes met combinaties? Dat is echt iets anders dan de specifieke sterkte. Ook daarin zie je dat apotheken die steeds minder maken. Mijn Pharmaline collegae krijgen te horen dat ze in Oldenzaal iets niet rationeel vinden en de Mediq apotheek zegt dan tegen de patient: Ga maar naar andere apotheek.

Dus dit is van alle dag en heeft meer met apotheken te maken die niet meer mogen bereiden. Of ze het kunnen komt pas op,plaats 2

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.