Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


06 okt

Column Marcel Levi: Medicijnen horen niet op een vrije markt

Farmaceutische industrie drijft prijzen op met bureaucratie en vermarkt de wanhoop van zieken, aldus de bestuursvoorzitter van het Academisch Medisch Centrum Marcel Levi. (NRC Handelsblad)

Farmaceutische industrie drijft prijzen op met bureaucratie en vermarkt de wanhoop van zieken, aldus de bestuursvoorzitter van het Academisch Medisch Centrum Marcel Levi. (NRC Handelsblad)

ANH JANSEN 06-10-2014 23:33
Je moet als patiënt bij een ziekenhuis tegenwoordig je iPad of Smartphone meenemen. Vragen naar de diagnose, vragen naar de voorgestelde therapie. Die verifiëren met de richtlijnen en standaarden op je iPad en vervolgens eisen dat je die ook daadwerkelijk krijgt van dat ziekenhuis.

Lumpsum financiering legt het risico bij de patiënt!

M Levi zal toch eens moeten uitleggen hoe het komt dat de allergrootste ziekenhuizen ter wereld staan in Nederland. Per medisch specialist 5 bedden. Aantal ligdagen per patiënt gemiddeld 5.4 dag. In de USA is dat 5 specialisten per bed en 2.3 ligdag per patiënt.

Tel uit je winst. Bellen naar Mayo Clinic hoe je dat doet.
Marieke 06-10-2014 23:18
Het aannemen van Wouter Bos was trouwens ook een marketing stunt.
Marieke 06-10-2014 23:18
Kortzichtig stukje van iemand die probeert een dubbele agenda uit te venten via de media. Hij moet keuzes maken met een krimpend budget in plaats van naar de grote boze buitenwereld in de vorm van farmaceuten te wijzen. Deze meneer wordt toch betaald om dat ziekenhuis te managen, niet om huilie huilie te doen in de krant.

Zonder de farmaceuten zou dat halve ziekenhuis gesloten kunnen worden wegens gebrek aan behandelopties. Dit zegt genoeg over zijn capaciteiten om het budget te beheren. Niet geschikt om zelf verantwoordelijkheid te nemen om met een krimpend budget de juiste keuzes te maken. Resultaat is huilie huilie in de krant.
henricop 06-10-2014 22:51
https://www.achmea.nl/zorgaanbieders/downloads/Achmea-Voorschrijf-Flits-nr.-2-Geneesmiddelen-bij-vergrote-prostaat”.pdf

De nieuwe toekomst is daar. achmea tast de voorschrijfvrijheid van artsen aan!
Waar is de SP met kamervragen. Als een arts teveel nieuwe middelen voorschrijft wordt er gekort. Bij uw en mijn apotheek? Of bij de arts of het ziekenhuis? Of overal?
Waar is Nefarma? De nieuwe geneesmiddelen kunnen inpakken op grond oude richtlijnen en GEBU.

Lijkt volledig in strijd met de wetgeving. Waar is VWS, NZa en IGZ?

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.