Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


06 aug

Persoon gewond door schroevendraaier bij overval op apotheek

Op de Eksterlaar in Deurne is woensdag rond 11u15 een apotheek overvallen. Een van de twee daders had een schroevendraaier bij zich en verwondde daarmee een persoon. (Gazet van Antwerpen)

Op de Eksterlaar in Deurne is woensdag rond 11u15 een apotheek overvallen. Een van de twee daders had een schroevendraaier bij zich en verwondde daarmee een persoon. (Gazet van Antwerpen)

ANH JANSEN 09-08-2014 10:55
Andere verzekeraars gaan niet mee in het gedachtengoed van deze verzekeraar. Aanvullend en niet vergoed basis gaat gewoon via papieren declaratie. Verzekerde betaalt contant en kijkt zelf of hij is verzekerde voor deze zorg. Vrije prijzen effect: tarief is onderhandelbaar tussen verzekerde en zorgaanbieder. Dat is marktwerking.
1 andere verzekeraar vindt dat weer niet goed en neemt debiteurenrisico wel voor zich en eist als tegenprestatie declaratie volgens tariefregels verzekeraar. Geen probleem. Verzekeraar betaalt netjes uit en incasseert zelf bij de verzekerde. Allemaal automatisch. Zo kan het ook.

Maar die ene? Verzekeraars mogen alles eisen, maar zelfs in NL zijn er grenzen.
ANH JANSEN 09-08-2014 10:47
Correct. Er 1 verzekeraar die het normaal vindt dat een apotheek alle declaraties instuurt, basis en aanvullend, zonder dat de apotheek weet of verzekerden wel aanvullend zijn verzekerd en zo ja voor welke middelen. Geen probleem toch? Is de verzekerde niet verzekerde dan wordt de declaratie niet uitbetaald, maar de apotheek mag het vervolgens niet indienen bij de verzekerde. Zo kom je als verzekeraar op voor je verzekerden.
En NL economen vinden dit normaal. Marktwerking. Debiteurenrisico bij de zorgaanbieder. Black Box principe.
Meijer Apeldoorn 08-08-2014 21:59
In oktober 2014 worden alle Nederlandse apotheken overvallen.
De overvallers zijn gewapend met vlijmscherpe contracten. Verzet daartegen is zinloos .
Niet teken betekent een doodvonnis, wel tekenen ook.
Er is dus wel degelijk een keus.
Een snelle en pijnloze dood, of een langzame .
Level playing field? Ja hoor.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.