Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


06 mrt

Jichtmiddel eindelijk vergoed

Het jichtmiddel febuxostat wordt sinds kort volledig vergoed voor patiënten met jicht die niet uitkomen met allopurinol. De minister van VWS volgt een advies van het Zorginstituut Nederland om het middel in het verzekerde pakket op te nemen. Daarmee gaat een lang gekoesterde wens van de reumatologen in vervulling. (Medisch contact)

Het jichtmiddel febuxostat wordt sinds kort volledig vergoed voor patiënten met jicht die niet uitkomen met allopurinol. De minister van VWS volgt een advies van het Zorginstituut Nederland om het middel in het verzekerde pakket op te nemen. Daarmee gaat een lang gekoesterde wens van de reumatologen in vervulling. (Medisch contact)

henricop 07-03-2015 20:20
De voorzitter van de KNMP, of beter gezegd de ex voorzitter zit gevangen. Hij is gegijzelhttp://www.faillissementsdossier.nl/nl/faillissement/1020358/barton-holding-b-v.aspxd wegens faillissementsfraude

ANH JANSEN 07-03-2015 16:59
http://www.telegraaf.nl/binnenland/23772316/__Veel_medicijnen_niet_meer_vergoed__.html

Ziekenhuis

De verzekeraars oordelen dat sommige van deze middelen in feite ’ziekenhuismiddelen’ zijn, zoals speciale pijnpompen (ook gebruikt in de anesthesiologie), die door patiënten thuis worden gebruikt. De apothekersorganisatie KNMP, te Zeist, noemt het „niet rationeel” dat al deze middelen nu abrupt uit de vergoeding zijn gehaald. „Bovendien brengen de zorgverzekeraars hiermee veel patiënten in problemen.”

--KNMP te Zeist? Geweldige communicatie afdeling is er bij de KNMP actief. Geweldig.

Waar is de voorzitter van de KNMP?
ANH JANSEN 07-03-2015 11:02
De KNMP zet in op ziekenhuisverplaatste zorg. Die wordt echter niet vergoed in de basisverzekering. Dat is een zaak tussen ziekenhuis en extramurale apotheek. Contract afspraken per patient en per middel en per periode; prijsbepaling en betaling is een probleem. Valt dan onder het budget van het ziekenhuis. En dat met de budgettering middels samenvoeging budget specialisten, budget ziekenhuizen tot 1 bedrag.

Geld ligt op straat. Verzekeraars weten wel wie ze moeten inhuren om het voor hen op te rapen. De KNMP

Deze wijzigingen doordrukken in de loop van een verzekerd jaar is juridisch niet houdbaar.
Een woekerpolis is er niets bij in vergelijking.
ANH JANSEN 07-03-2015 10:55
De KNMP kan als enige, samen met NPCF en de toezichthouders, AFM, DNB, NZa en ACM een overgangsregeling afdwingen; deze middelen waren ook al eerder op de markt en werden vergoed in 2014 en eerder. Schadelast voor 2015 is berekend op grond van deze historie. Het is dan niet geoorloofd na sluiten van de 'markt' het pakket uit te kleden en verzekerden dubbel te laten betalen.

En dat door een gezamenlijke afspraak! Wat is een Kartel?

Verder petje af voor Menzis. Handhaaf de Geneesmiddelenwet, prima, maar doe het wel op een nette manier!

ANH JANSEN 07-03-2015 10:52
Kijk naar de verzekeringsvoorwaarden van Menzis 2014 en stel vast dat de verwijzing naar de Geneesmiddelenwet art 40 niet voorkomt! Voorwaarden voor 2015 geven om die reden Menzis het recht om de boel op te schonen.

Of dit juridisch houdbaar is is voer voor juristen. De KNMP zal het in die hoek moeten zoeken en niet moeten aankomen met lijstjes en stellen dat als er 1 wordt geschrapt dan alles. Slaat helemaal nergens op. Reactie KNMP is blijkbaar in grote haast geschreven.

Gedoogregeling Doorgeleverde Bereidingen is tussen ZN, IGZ en KNMP. ZN kan de ZN-leden niet binden. De ZN-leden mogen niet in gezamenlijkheid als "ZN" samenwerken. Het is het een of het ander.

ANH JANSEN 07-03-2015 10:28
Nu kunnen apotheken niets meer zelf bereiden; toon eerst maar de rationaliteit aan van de ad hoc bereiding. Verzekeraars stellen nu eisen aan ad hoc bereidingen, de Doorgeleverde Bereidingen van tot 1 maart 2015.

Ad hoc bereidingen zijn juist nimmer op rationaliteit of werkzaamheid aan te tonen. Anders zouden zij wel EU of RVG geregistreerd zijn. Dit is Kafka.
De KNMP eist nu terugdraaien van maatregel. Is eis voor de buhne. KNMP speelt het spel van de verzekeraars mee.
Gaat niet lukken. Waar zijn ACM, DNB, AFM, NZa; je mag dit niet zomaar na sluiten van de markt gezamenlijk invoeren! 2x betalen.
De KNMP moet daar aan de bel trekken! Met de NPCF!
ANH JANSEN 07-03-2015 10:23
Maatregel van de verzekeraars, onder aanvoering van Menzis, is prima op zichzelf; de Geneesmiddelenwet moet inderdaad worden gehandhaafd. Ieder medicijn in Nederland moet EU geregistreerd zijn. RVG nr of EU nr. En zo niet, dan mag een openbare apotheek voor de eigen patiënten, dus een kleine populatie van gemiddeld 8.500 personen, zelf geneesmiddelen bereiden in de eigen ruimte. Jammer dat de IGZ en KNMP de inrichtingseisen van apotheken hebben geschrapt. Zou kansen bieden in hun ogen. Geen visie laat zich uitbetalen. Dan wordt de visie wel door anderen, lees verzekeraars, gemaakt.

ANH JANSEN 07-03-2015 10:18
Er is iemand wakker geworden. Merkwaardig. Z-index is van de KNMP! Mutaties van 450 middelen is handwerk. Heeft niemand van Z-index even L Tinke geïnformeerd of een van de andere 250 man KNMP medewerkers over wat er plaatsvond?

En waar zijn de voorzitter en de vice-voorzitter?

http://www.knmp.nl/nieuws/knmp-roept-zorgverzekeraars-op-bereidingen-toch-te-vergoeden

De KNMP vindt het opmerkelijk dat er geen afstemming is geweest vanuit zorgverzekeraars over de vergoedingswijziging. Apothekers zijn hierover laat geïnformeerd. Dat geeft verwarring en onrust bij patiënten aan de balie.

--Daar hebben de verzekeraars niet van terug.
henricop 07-03-2015 10:04
De doorgeleverde bereidingen zijn een typische Nederlandse gedoogsituatie.
Fagron pompt de markt vol met 100 den producten. Ik denk dat er al gauw 3000 DB zijn. Dan snap. iik de actie wel.er is maar 1 goede actie en dat is stop het gedogen, ofwel IGZ grijp in.
kijk eens naar de producten als dexamfetamine retard, idioot veel sterktes beclometason- 5-asa clysmas. In mijn ogen is het gedogen totaal uit de hand gelopen en is standaardisatie en dan registratie gewenst.
ANH JANSEN 07-03-2015 09:04
Fijn. Om budgettair hiervoor ruimte te maken hebben de verzekeraars in gezamenlijkheid besloten om 450 middelen te schrappen uit de vergoeding per 1 maart.

http://www.huidziekten.nl/diversen/nieuws.htm

Advies op deze site: vraag het de apotheker of de polis het voorgeschreven middel vergoed. Of vraag het de verzekeraar.

Waar blijven de KNMP en NapCo en ASKa?

Handhaven van de Geneesmiddelenwet is goed, maar een overgangsperiode is juridisch afdwingbaar en de NZa zal met een herberekening moeten komen van de tarieven.
Dit is een enorme maatregel. Een systeemwijziging.

En de KNMP moet stoppen met het afsluiten van afspraken met ZN. Die kan immers de eigen leden niet binden!

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.