Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


06 mrt

Nieuwe KNMP-secties en -Bestuur

De KNMP heeft sinds 6 maart een nieuwe bestuurlijke realiteit. Het KNMP-bestuur bestaat uit voorzitter Rik van der Meer, vicevoorzitter Marleen Barth en uit Jan Pieter Schouten en Rob de Wolf. Bovendien worden 2 nieuwe sectiebesturen operationeel: die van de Landelijke Openbare Apotheken (LOA) en die van de Wetenschappelijke Sectie Openbaar Apothekers (WSO).

De KNMP heeft sinds 6 maart een nieuwe bestuurlijke realiteit. Het KNMP-bestuur bestaat uit voorzitter Rik van der Meer, vicevoorzitter Marleen Barth en uit Jan Pieter Schouten en Rob de Wolf. Bovendien worden 2 nieuwe sectiebesturen operationeel: die van de Landelijke Openbare Apotheken (LOA) en die van de Wetenschappelijke Sectie Openbaar Apothekers (WSO).

ANH JANSEN 07-03-2014 09:56
Het HB bestuur van de K-NMP (geborgd tot 2037) is kaderstellend en heeft een overstijgende bevoegdheid. De diverse secties kunnen vergaderen en nota's uitbrengen zoveel en zolang als zij willen, maar het HB van de K-NMP beslist.

Felen en Partners en Haga Ziekenhuizen (Menzis) hebben nu meer invloed dan ooit. RvdM zit in de wachtkamer bij CZ, Achmea, VGZ en Menzis wegens zijn weigering het preferentie beleid te volgen.

Vandaar dat de K-NMP denkt dat de apotheken doen aan een spelletje Limbo dansen, terwijl de verzekeraars en de Minister, VWS, uitgaan van hoogspringen.

Limbo dansen of hoogspringen? Wie de grond raakt is sowieso nat. Het kussen is ondertussen weggehaald.
henricop 06-03-2014 21:27
Populatiebekostiging voor dummies:
Populatiebekostiging is een zorgverzekering van huisartsen voor huisartsen. Nog erger dus dan een ZN kloon.
Zij zijn bestuurders van een zorggroep. Die groep contracteert en wel op een zodanige wijze dat alle andere zorgaanbieders kunnen tekenen bij een kruisje om mee te mogen doen.
Doelstelling: Er blijft zoveel mogelijk geld over voor huisartsen.

Als de voorzitter van de KNMP voor een dergelijke bekostiging is, is het maar goed dat er een LOA is. Kunnen misschien wel nadenken? Nee, ook niet.
ANH JANSEN 06-03-2014 20:36
De eisen worden steeds verder opgeschroefd: hoogspringen

De bedrag voor de geleverde prestaties steeds lager: limbo dansen. Raak je de grond dan ben je failliet.

En uitkomst honorering impliceert dat de op te voeren Act van zodanige kwaliteit moet zijn dat het volle stadion eind van het jaar een staande ovatie moet laten zien.

En populatie bekostiging houdt in dat de opvoerende artiesten garant staan voor het budget; als de toeschouwers meer consumeren dan geraamd is dat voor rekening van de artiesten; maar de toeschouwers mogen wel eten wat zij willen. Daar hebben zij van de organisator recht op!

Wie zijn de artiesten? Wie de eisende partijen? En wie is de organisator?

ANH JANSEN 06-03-2014 20:26
R vd M heeft nog niet in de gaten dat buiten Den Haag de ziekenhuizen al aan het voorsorteren zijn op die gewijzigde bekostiging, inclusief populatie bekostiging; men bouwt overal 'buitenpolies"; Poliklinieken om het de patienten makkelijker te maken om ziekenhuizen te bezoeken.

Gaat de overheveling van Tweede Lijn naar Eerste lijn dan lukken?

De lat wordt zo wel heel hoog gelegd. Of denkt de KNMP dat er een spelletje Limbo dansen wordt gespeeld?
Geen lat te hoog of de KNMP kan er onderdoor?

De trainer zal toch even op zijn lijstje moeten gaan kijken welke sport en welke spelregels er nu worden gehanteerd.

ANH JANSEN 06-03-2014 20:19
De per 2015 gewijzigde bekostiging van de huisartsen, de 3 trapsraket, impliceert een daling van inkomsten van de huisartsen met 25%, tenzij de Tweede Lijn, de ziekenhuizen, gaan bijlappen. Tweede lijn moet inleveren om de Eerste lijn in leven te houden.

Gaat dat gebeuren? Ook met de populatie bekostiging? Wie gaan er dan inleveren?

Athletiek trainers weten antwoord? JP Schouten weet antwoord? Gaat Haga ziekenhuis inleveren voor R vd M et al? Krijgt R vd M een zak met geld van de Haagse Tweede Lijn?

Dan zal R vd M heel hard moeten gaan lopen om die buit te kunnen behouden. Dan is een athletiek trainer in het HB wel zo handig.
ANH JANSEN 06-03-2014 19:48
http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:CBB:2013:342&keyword=KNMP

De Rechter moest de NZa in het gelijk stellen omdat eisers ter zitting aangaven dat de ICT problemen waren opgelost en dat zij geen idee hadden over de mogelijke schade.

HB KNMP blijft de kaders stellen en staat boven welke sectie dan ook.

NapCo/Mediq/ASKA houden de vinger aan de verkeerde pols. Rik vd M pleit openlijk voor invoeren populatie bekostiging. Ook zonder cursus hardlopen voor apothekers door Felen&P wijzen de verzekeraars je dan wel de weg naar de uitgang.

HB KNMP als Gids.

Met Koninklijk predikaat tot 2037!

KNMP: Koop Nu Maar mijn Praktijk. En snel. 2037 is te laat.

ANH JANSEN 06-03-2014 19:22
http://www.skipr.nl/blogs/id1766-tijd-voor-de-lokale-minister-van-vws.html

Hoe gaan zorgverzekeraars zich opstellen? Breekt populatiebekostiging echt door?

Rik vd Meer op Skipr. De KNMP zet blijkbaar in op populatie bekostiging. Lumpsum per patient, inclusief geneesmiddelen en farmaceutische zorg.

Kan JP Schouten, apotheker en MBM, Rik vd M eens bijpraten over statistieken en waarom je juist niet moet pleiten voor populatie bekostiging?

Wellicht kan R de Wolf, partner van Felen&P en ook Athletic trainer, Rik vd M een proefcursus hardlopen naar de uitgang aanbieden, voordat de KNMP deze curus in kader van herregistratie verplicht gaat stellen.
henricop 06-03-2014 18:09
6 maart 2014 zal over 10 jaa de dag zijn dat apothekers ten graven zijn gedragen.
entrepeneur 06-03-2014 16:00
Ben bang dat zij het verschil ook niet gaan maken...

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.