Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


06 feb

Centrafarm treedt toe tot Bogin: 8 leden leveren ruim 90% generiek in Nederland

Farmaceut Centrafarm is toegetreden als lid van de Bond van de Generieke Geneesmiddelenindustrie Nederland (Bogin). Gezamenlijk zijn de acht Bogin leden verantwoordelijk voor de levering van ruim 90% van alle generieke geneesmiddelen en Biosimilars in Nederland, zowel uitgedrukt in geld als in volume.

Centrafarm treedt toe tot Bogin
8 Bogin leden leveren ruim 90% generiek in Nederland
 

Farmaceut Centrafarm is toegetreden als lid van de Bond van de Generieke Geneesmiddelenindustrie Nederland (Bogin). Gezamenlijk zijn de acht Bogin leden verantwoordelijk voor de levering van ruim 90% van alle generieke geneesmiddelen en Biosimilars in Nederland, zowel uitgedrukt in geld als in volume.

Volledig assortiment
Voorzitter Bogin, Martin Favié: ‘Centrafarm is al jaren actief op de Nederlandse markt en staat als betrouwbaar bekend. Centrafarm onderschrijft, net als de andere Bogin leden, het belang van het bieden van een volledig assortiment generieke geneesmiddelen en kiest niet voor een smal aanbod met een beperkt aantal producten. Met deze achtergrond en insteek past Centrafarm prima bij Bogin en onze andere leden.’
 
Belangen
Sales manager Centrafarm, Henry Tan: ‘Binnen de Bogin kunnen wij onze ideeën delen met branchegenoten, meebeslissen over de toekomst van generiek in Nederland en gezamenlijk optreden. Want Bogin, die meer dan 90% van de generieke markt in ons land vertegenwoordigt, is beter in staat om op te komen voor de belangen van generiek richting overheid, politiek en marktpartijen, dan dat de leden dit individueel zouden doen.’



Biosimilars op Wikipedia

Op Wikipedia is sinds januari een speciale pagina over Biosimilars te vinden. Op een open platform als Wikipedia is het toegestaan bijdragen leveren en/of die van anderen aan te passen. Inmiddels is dit ook op deze pagina gebeurd. Voelt u zich daarom vrij informatie toe te voegen en/of te corrigeren, mocht iets ontbreken of zijn weggehaald.

Hasselman 07-02-2015 14:15
Wel aardig om te ontwaren op de A&A-poster 'Samen voor Vrije Artsenkeuze' van VvAA zijn de twee luizen in de ZN-pels: DSW en Stad Holland Zorgverzekeraar. Méér dan een glimlach levert het natuurlijk niet op!
schuiringa 07-02-2015 12:29
De koepels zijn de dinosaurussen van deze tijd.

Wij willen een vakbond voor apothekers en geen ja-knikkende koepels.
ANH JANSEN 07-02-2015 10:19
De KNMP heeft het schrappen van art 13 Zvw gesteund onder voorbehoud dat dit niet zou gelden voor de eerste lijn.

Idem LHV. Idem ieder andere koepel. Daarom staan de koepels niet op de poster van de VvAA.

En natuurlijk speelt mee het poldermodel. Alles wordt vooraf doorgesproken in allerlei vooroverleggen, technisch of niet en de Minister komt met haar plannen eerst nadat zij achter de schermen instemming heeft gekregen van de Koepels. Zo werkt dat in Nederland.

Koepels stemmen altijd in. Ze zijn bang om hun plaats aan de spreektafel te verliezen en zo de kalkoen bij kerst te worden. Dat zij nu al met strik en al ingepakt en wel aan tafel zitten ontgaat de Koepels nog immer.
schuiringa 07-02-2015 00:26
Ik sla vandaag arts en auto open.
Er valt een poster uit de verpakking, die oproept om de vrije artsenkeuze veilig te stellen.
Ik heb de poster drie maal bestudeerd.

Conclusie ; de KNMP steunt de vrije artsenkeuze niet.

Dit betekent dat de KNMP het met de Minister Schippers eens is, dat de vrije artsenkeuze moet worden afgeschaft en dat de macht van de verzekeraars tot ongekende hoogte moet stijgen.

Is de KNMP nog wel de stem van de openbare Nederlandse apotheker ?

Ik denk dat de KNMP nu volledig in de macht is van VWS, ZN en de ketenapotheken. De zelfstandige openbare apotheker heeft verloren.

Er dient een nieuwe vereniging van zelfstandige openbare apothekers te komen.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.