Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


05 sep

2 miljoen euro voor nieuwe antibiotica

Het kabinet maakt 2 miljoen euro vrij voor de ontwikkeling en productie van nieuwe antibiotica. Een internationaal samenwerkingsverband (het Global Antibiotic Research and Development Partnership - GARDP) gaat hiermee aan de slag, meldt minister Edith Schippers van Volksgezondheid.

Het kabinet maakt 2 miljoen euro vrij voor de ontwikkeling en productie van nieuwe antibiotica. Een internationaal samenwerkingsverband (het Global Antibiotic Research and Development Partnership - GARDP) gaat hiermee aan de slag, meldt minister Edith Schippers van Volksgezondheid.

schuiringa 07-09-2017 13:19
In Peru kon ik zonder problemen en zonder recept Doxy en antibiotica creme kopen.
Ook in Suriname geen probleem.

Laat Schippers eerst eens internationaal deze vrije verkoop aanpakken.
Hasselman 06-09-2017 14:30
Geen woord over en/of bedrag voor de aanpak van onzorgvuldig gebruik van antibiotica! Geen woord over en/of bedrag voor de aanpak van resistentiepreventie van antibiotica! All we need is a Bigger Bang en de 'markt' kan deze niet leveren!
Is distributie van geneesmiddelen en de farmaceutische zorg eromheen nog wel interessant voor de 'markt'? Ook hiervoor maar een 'flutbedrag' door de overheid laten inboeken?
Johan Kortekaas 05-09-2017 22:34
Apotheekhoudende artsen en Dierenartsen houden de kaarten tegen de borst.

Als ene Leon solliciteert wijzen ze hem de deur.
ANH JANSEN 05-09-2017 22:00
Inmiddels genomen maatregelen zijn o.a. registratie van het gebruik en van het voorschrijfgedrag, vaste contracten tussen veehouder en veearts, beperking van groepsmedicatie en een verbod op het toedienen van antibiotica door de veehouder zelf als hij geen bedrijfsgezondheid- en behandelplan heeft (EZ 2014).

-Economische zaken!

Daarom worden reserve antibiotica voor humaan gebruik vrijelijk gebruikt in de intensieve veeteelt. Staat in behandelplan dus mag dat.

En als je meet in DDD per dier valt het niet op hoeveel tonnen dat per jaar zijn als je de miljoenen dieren die het betreft verzwijgt. SFK heeft een zusterbedrijf opererend in de intensieve veeteelt sector.
ANH JANSEN 05-09-2017 21:57
Beleid voor antibioticagebruik in de veehouderij

Betere hygi�ne, goed geventileerde stallen en het vermijden van stress voor de dieren kunnen het antibioticagebruik terugdringen. De overheid heeft de verantwoordelijkheid voor het terugdringen van het gebruik van antibiotica voor een deel bij de veehouderijsector gelegd.

--Zo gaat dat. 1 miljoen ambtenaren en 40.000 beroepspolitici zijn gevoelig voor de economische prikkel: zo min mogelijk doen voor zo hoog mogelijk inkomen.

Dat doen de Denen e.a. landen toch anders. Daar neemt de Overheid haar verantwoordelijkheid en legt het de sector draconische maatregelen op die werkelijk hout snijden.
ANH JANSEN 05-09-2017 21:53
http://themasites.pbl.nl/balansvandeleefomgeving/jaargang-2016/themas/landbouw-en-voedsel/antibioticagebruik-veehouderij

Het gebruik van antibiotica in de veehouderij staat in schril contrast met de terughoudendheid waarmee antibiotica worden toegepast in de humane gezondheidszorg. Nederland kent met minder dan 11 standaarddoseringen per 1000 inwoners per dag het laagste gebruik binnen Europa bij mensen (NETHMAP 2015). Ter vergelijking: het aantal standaarddoseringen per 1000 dieren in de intensieve veehouderij in 2014 is 20-60 per dag.
Johan Kortekaas 05-09-2017 18:55
Wel even stipuleren dat nieuwe antibiotica niet bij dieren worden geregistreerd.

Toch?

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.