Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


04 okt

Webcasts Symposium van het Noorden

Het symposium van het noorden omvat actuele thema's voor openbare apothekers. Met name de presentatie van Roeland Bottger vond FarmaActueel zeer interessant. De webcasts zijn een service van FarmaActueel® en zijn in alle browsers te zien.

Het symposium van het noorden omvat actuele thema's voor openbare apothekers. Met name de presentatie van Roeland Bottger vond FarmaActueel zeer interessant. De webcasts zijn een service van FarmaActueel® en zijn in alle browsers te zien.

henricop 05-10-2014 18:42
Wognum brengt wel DZF de doodsteek toe. Als directeur van. Plurifarm is hij geparachuteerd bij PACT en heeft hij DZF bedacht met Benu en Alliance Ofwel groothandels sluiten onderhandelverbond tegen verzekeraars.
ANH JANSEN 05-10-2014 18:26
http://media.bloomberg.com/bb/avfile/rhpTqieX4Fuc

METHODOLOGY:
Bloomberg ranked countries based on the efficiency of their health-care systems. Each country was ranked on three criteria: lifeexpectancy (weighted 60%), relative per capita cost of health care (30%); and absolute per capita cost of health care (10%).

Zelf lezen, nadenken en doordenken.

--En dus moet je Neen zeggen om de burgers in dit land te beschermen tegen de eigen politici en ambtenaren!
Feelen/Wognum stellen dat verzekeraars doen wat zij moeten doen. Voldongen feit. Nacht und Nebel.

Onzin. Zeg Neen.
ANH JANSEN 05-10-2014 18:04
Doordat de KNMP akkoord blijft gaan met daling van BKZ tov voorgaand jaar resteert de verzekeraars niets anders dan zo laag mogelijk in te zetten op de zorgtarieven en op vergoeding van extra modules en prestaties zoals de NZa die oplegt. Vrije prijzen en tarieven biedt verzekeraars om de nieuwe prestaties als lumpsum onder te brengen in bestaande tarieven; zie MFB vergoeding! Gewoon in basistarief!
Vrije prijzen in een systeem waarin verzekeraars niet hoeven te onderhandelen is vragen om dit soort problemen. Dat KNMP en NapCo en ASKA dat niet snappen en niet willen snappen of niet kunnen snappen was, is en blijft een raadsel. En ook zij willen alleen Ja Knikkers!
ANH JANSEN 05-10-2014 18:00
Wognum zegt het zelf: zorgmakelaars en collectieven krijgen nog een deuk in een pakje boter geslagen. Krijgen niets voor elkaar, maar kosten wel een vermogen aan advies- en juridische kosten die wel moeten worden betaald. Waaruit? Uit de apotheken zegt Wognum. Trek het bedrag maar uit de apotheken!

NFZ via Mosadex, PACT via Pluripharm en nu dZF via allemaal. 1.000 euro per apotheek? Leuk verdient voor de ex-NZa'ers achter de dZF.

KNMP is akkoord gegaan met daling van BKZ farmacie tov 2014. BKZ is som materiaal en zorg. Materiaal blijft stijgen! Nieuwe middelen immers! Materiaalkosten drukken zo de zorginkomsten weg. Vandaar ook daling ex wmg tarieven!
henricop 05-10-2014 17:42
Wie heeft die Wognum voorzitter van de WSO gemaakt? Man is en kerstboom van voorzitterschappen maar wat heeft ie gepresteerd? Ik hoor niets!
Welke oplossingen heeft ie? Ik hoor er geen een, hij zegt openlijk dat hij het niet weet. Vlucht naar voren met DZF. Strandt op verzekeraars die niet willen praten.
Ik heb de brieven en mails gehad.

ANH JANSEN 05-10-2014 17:37
Tromp zet nu in op honorering op uitkomsten. Maar eerst laten zien aan de verzekeraars wat Connected Care apotheken allemaal daarvoor doen en gedaan hebben om die uitkomsten aan te tonen. Zonder extra vergoeding. Gewoon uit de standaard basisvergoeding. MFB? MR? Investeringen in ICT? Tijd voor overleg met elkaar? Met gemeente? Wat kost dat?


Dank zeggen de verzekeraars. Ex wmg regel, geëxtrapoleerd uit NZa kosten/baten onderzoeken, kan dus neerwaarts worden bijgesteld. Dat is toch het doosjesschuif tarief?

Hoe dom kan je zijn. Hoe naïef? Geen tegenspraak. Geen alternatieven. Ja Knikkers doen aan ballotage en dan krijg je dit; Tunnelvisie en oogklepgedrag.
ANH JANSEN 05-10-2014 17:29
Degene die namens leden en niet leden van de KNMP aanzit bij alle besprekingen, onderhandelingen, technisch overleggen en wat al niet is Jean Hermans. Ex-VWS'er. Blijft klagen dat zijn ex collegae het vroeger toch anders deden. Waarom verliest de KNMP toch steeds? Waarom krijgt de KNMP op het Ja Knikken geen olie toegeschoven?

Jean Hermans begint de onderhandelingen altijd met Ja. En dan moet er een grote maar komen. Bij Jean duurt het even voor de Ja er is en op de maar wordt dan maar niet meet gewacht. Volgens de tegenpartij zegt de KNMP daarom altijd Ja.

New Balls please. Real Balls!
ANH JANSEN 05-10-2014 17:25
Bij Connected Care alleen positieve en constructieve apothekers gewenst. Geen negatieve inbreng gewenst.

Logica van Rik van der Meer en Jean Hermans; met Nee Knikken is nog ooit olie gewonnen.

Extramurale farmacie en olie? "There will be blood".

Wat heeft RvdM met Ja Knikken gekregen? Olie? Of bruin spul je moet afvegen en doortrekken? Inclusief Rik van der Meer?

En nu de handen wassen en het spel spelen volgens de regels? LHV en NVZ doen niet anders, en met succes. Eerst Nee zeggen. Na aandringen wellicht. Na aandringen wisselgeld eisen en betaling vooraf. Wisselgeld zelf teruggeven. Die les krijg je erbij de KNMP niet in.

ANH JANSEN 05-10-2014 15:26
Peter Wognum: Het is heel knap van Mediq dat zij aanzit bij alle verzekeraars. Heel knap. Maar dat Mediq niets voor elkaar krijgt en te koop staat verzwijgt P Wognum. Dat Mediq insteekt op directe leveringen is P Wognum wel bekend: Pluripharm heeft nu ook Pluripharm Direct.

Dick Tromp van Connected Care maakt nog de meest hopeloze indruk.

En Roeland Bottger blijft stellen dat hij geen cijfers kreeg van zijn werkgevers, maar vertelt ze zelf nu niet, terwijl het wel heel goed gaat in Lelystad. Zegt hij. Ze kunnen nu een 6de apotheker aannemen. Zoveel komt er binnen. Loopt als een tierelier. Dankzij IDEA.

Dank voor de info zeggen de verzekeraars.

ANH JANSEN 05-10-2014 15:17
Pluripharm/PACT/dZF snappen vervolgens niet dat het budget de som is van materiaalkosten en zorginkomsten. Onze zorginkomsten zijn de zorguitgaven van de verzekeraars. Zij lopen 100% risico op dit segment en zijn dan ook gebaat zo laag mogelijk in te zetten op de basis zorginkoop: materiaalkosten en basiszorg. Zolang de verzekerde niet klaagt en de straat op gaat is het goed. CQ Index is de garantie. Patiënt staat immers centraal!

Jean Hermans onderhandelt namens de KNMP en daarmee namens alle apothekers. Hij zit aan alle onderhandelingstafels en bij alle overleggen. Dat is de achilleshiel.
ANH JANSEN 05-10-2014 15:13
Peter Wognum zegt het eerlijk: de zorgmakelaars en collectieven en ketens slaan nog geen deuk in een pakje boter. De 'extra' inkomsten zijn centjes en je betaalt ze uit eigen zak; basistarief blijft dalen om ruimte te maken voor zogenaamde zorginkoop. dZF zal dat gaan verbeteren. Daar hoopt hij op. Tegen beter weten in of hij snapt het echt niet!

De Koepels stemmen in met daling van het Budget per segment. De KNMP is de enige koepel die instemt met daling effectief van het budget tov het voorgaande jaar; het is crisis en wij moeten inleveren!
De LHV stemt in met afname van de groei, dat is wat anders. Idem NVZ.
ANH JANSEN 05-10-2014 15:09
Alle sprekers vergeten dat zij achter de feiten aanlopen. En zullen blijven aanlopen zolang het budget voor de extramurale farmacie wordt bepaald in overleg met VWS, ZN, ZN-leden en de koepels LHV en KNMP. De Minister vertelt dit onderhandelingsresultaat in het AO. De koepels erkennen de financiële crisis en stellen dat zij zullen instemmen met afname van het budget. NVZ gaat uit van minder groei. LHV gaat uit van minder groei. KNMP gaat akkoord met daling van het budget!

En de Plurifarm/WSO durft te stellen dat onderhandelaars hun rug recht moeten houden en harder op tafel moeten slaan!

LHV weigert verder te gaan zonder extra budget! Dat is onderhandelen.
ANH JANSEN 05-10-2014 15:06
Prima webcasts. Feelen is op dreef: als je het af kan zonder afvinken WHAM vragen te stellen, maar door goed te luisteren is dat verstandig; het gaat er om dat de patiënt krijgt wat hij moet krijgen. Een mystery quest die zijn vragen/controle lijsten aan het afvinken is is de foute persoon. Niet de apotheker/assistenten.

Feelen moet dat even gaat vertellen aan Achmea! Die gaat af op de rapportages van zijn mystery guests en de volgorde van vragen! 20% van de apotheken vallen af. Achteraf criterium. Kost je 2.5% zorginkomsten.

50 vragen moet je stellen alvorens de xylometazoline af te leveren. En Achmea zegt dat je 15% marge mag hebben op dat OTC middel. Verzekerde moet zelf betalen.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.