Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


04 mrt

Zorgstelsel met gebreken

Het is onbestaanbaar dat zorgverzekeraars steeds meer hun best doen om winstgevende gezonde verzekerden aan zich te binden en dure chronisch zieken buiten de deur proberen te houden. Dat vindt de Tweede Kamer die ziet dat dit probleem niet eenvoudig op te lossen is. (telegraaf)

Het is onbestaanbaar dat zorgverzekeraars steeds meer hun best doen om winstgevende gezonde verzekerden aan zich te binden en dure chronisch zieken buiten de deur proberen te houden. Dat vindt de Tweede Kamer die ziet dat dit probleem niet eenvoudig op te lossen is. (telegraaf)

ANH JANSEN 07-03-2015 17:30
Wim Schellekens‏@Wim_Schellekens
@jaapdebruijn Ik snap niet waarom ziekenhuisprijzen niet openbaar mogen zijn. Op de markt staat de prijs er toch ook bij!
-De 'strategic Consultant' snapt niet waarom verzekeraars hun inkoopprijzen niet openbaar maken. Dan kan toch iedereen zien welke verzekeraar het goedkoopst inkoopt?
Laat iedere zorgaanbieder dus zijn netto prijzen publiceren. En iedere verzekeraar zijn netto inkoopprijzen.
En vervolgens de verkoopprijzen van verzekeraars aan de verzekerden. Wim Schellekens is niet zomaar iemand. Maar hier heeft hij wel een probleem. Marktwerking en concurrentie snapt hij als ambtenaar niet
ANH JANSEN 06-03-2015 18:23
http://www.farmaactueel.nl/nieuws/04-03-2015/4487/zorgstelsel-met-gebreken/


In dit schema ziet u hoe de jeugdzorg georganiseerd is. Ook leest u waar u terecht kunt voor welke soort hulp.
Download "Schema: welke hulp heeft uw kind nodig?"
PDF document | 1 pagina | 449 kB
Brochure | 06-03-2015

--Dit is duidelijk toch? Allemaal getest bij de koffie automaat op de gang van het betreffende Directoraat Generaal van het Ministerie VWS.

Wat zou nu een van de gebreken zijn van dit zorgstelsel?
ANH JANSEN 05-03-2015 16:02
Een risico vereveningssysteem voor verzekeraars met uitsluitend vooraf verevening met acceptatie plicht en verbod op premie differentiatie is vragen om dit soort selectie problemen; ex ante verevening is op basis van gemiddelde schadelast per groep. Verzekeraars weten nooit wie onder of boven het gemiddelde zit. Gevolg is dat zij op prijs gaan drukken, op volume gaan drukken en risico selectie toepassen. En dat is wat de Minister ook wil al zegt zij van niet.
In een sociaal stelsel heb je ex ante en ex poste; gesloten systeem. Geen risico selectie nodig en iedereen kan zijn werk doen. Behalve de verzekeraars; die zijn niet nodig.
Scheelt 10 miljard euro en administratieve last is 0,6%.
ANH JANSEN 05-03-2015 15:53
Al deze maatregelen worden in een technisch vooroverleg doorgenomen. Met VWS aan tafel. Is niet van de ene dag op de andere. En blijkbaar stemmen NapCo, ASKA en KNMP in met deze maatregel. Heel vreemd. Al deze middelen zijn al jaren bekend. Apotheken maken die zelf en door bezuinigingen en KNMP instemming met Gedoogregeling DB worden ze nu gemaakt door een beperkt aantal Grootbereiders. Handhaaf dus de Geneesmiddelenwet per direct. Af te doen als obsoleet of ondoelmatig of niet rationeel is gezochte reden voor de winstverhoging van verzekeraars.
ANH JANSEN 05-03-2015 15:04
Wat te denken van het schrappen door alle verzekeraars gezamenlijk van de vergoeding van 200 geneesmiddelen? Pats boem. In de nominale premie zitten de kosten van die middelen wel verwerkt. De schadelast wordt immers vooraf geraamd. Om na 3 maanden in het lopend jaar de verzekerden verplicht te laten betalen voor iets waarvoor ze dachten te zijn verzekerd is een wijziging in polisvoorwaarden.
Verzekerden kunnen geen kant op; alle verzekeraars hebben afgesproken de middelen te schrappen. Zorgpolis lijkt nu echt op een woekerpolis. Tijd voor AFM, DNB, NZa e.a. om in te grijpen.
En waar waren ASKA, NapCo en KNMP in deze?
schuiringa 04-03-2015 20:32
17 % van de schadelast moeten de zorgverzekeraars in kas houden.
Op 90 miljard is dit 15,3 miljard dat door de burger moet worden opgebracht en dat niet aan zorg kan worden besteed.
Dit systeem is een volledige mislukking.

Nationaliseer de zorgverzekeraars en maak direct 15,3 miljard vrij voor de zorg.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.