Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


04 mrt

Minister Schippers opent regionale apotheek in Hardenberg

Hardenberg - Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport opent woensdag 11 maart in Hardenberg de eerste regionale apotheek van Nederland. (Hardenberg nu)

Hardenberg - Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport opent woensdag 11 maart in Hardenberg de eerste regionale apotheek van Nederland. (Hardenberg nu)

schuiringa 05-03-2015 14:22
Dus inkopen via de ziekenhuisapotheek ( extreem lage prijs of gratis ) en verkopen door de dienstapotheek tegen hoge prijs ?

ACM, NZA en ECD zwijgen wederom ?
Hasselman 05-03-2015 13:08
Nee, voor het eigendomsverhaal van Regio Apotheek Vechtdal kunnen we terecht in ons eigen PW nr.9 van 200215 op pag. 12-13 maar daar gaat het over aanbesteding van intramurale farmaceutisch zorg voor het Röpcke-Zweers Ziekenhuis te Hardenberg als reden voor de oprichting van de apotheek.

Interessant blijft het hoe IGZ kijkt naar één dienstapotheek voor eerste en tweede lijn zonder schotten ingevuld door twee entiteiten zowel juridisch als fiscaal op één fysiek adres.

Waarschijnlijk moet populatiegerichte zorg voor rentabiliteit op korte termijn gaan zorgen voor beide entiteiten.
schuiringa 04-03-2015 20:37
Komen de Duitsers via deze achterdeur Nederland binnen ?

Het is ten sterkste aan te raden voor de apotheken om 1 1/2 lijn centra te openen. Hier zijn hele vette subsidie potten bij de verzekeraars en de overheid beschikbaar.

Met als argument : lagere kosten dan de ziekenhuizen behandelingen en dichter bij huis.

In de grote steden zijn ze er al mee begonnen.
Collega stop met slapen en dien een verzoek in.

Je hebt een commercieele huisarts nodig om de zaak samen mee op te zetten.

De omringende huisartsen betaal je per patient als ze naar jou doorverwijzen.
Hasselman 04-03-2015 16:58
OptiMedis AG uit het verhaal heeft ook een Nederlandse tak: OptiMedis.nl. OptiMedis AG verzorgt het healthcare reform/improvement-project 'Kinzigtal' en daarover kun je lezen op de eigen website van OptiMedis.nl maar meer nog ook op die van het Jan van Es Instituut die weer bekend is van populatiemanagement en het 'Triple Aim'-concept/methode voor zorgverbetering/-besparing/-bevordering.
Op de website van OptiMedis.nl worden alle mogelijke regionale samenwerkingspartijen genoemd bij transmurale projecten en bijpassende contracten aangaande populatiemanagement en populatiebekostiging.
Hasselman 04-03-2015 16:54
Regio Apotheek Vechtdal B.V. (KvK 59488700)zit op hetzelfde adres als Dienstapotheek Reest en Vecht volgens het Apothekersregister IGZ d.d. 260215. Gevestigd apotheker is HGJ Oldenhof die als ziekenhuisapotheker van Ziekenhuisgroep Twente locatie Hengelo in het KNMP-ledenregister is opgenomen op d.d. 030315.
schuiringa 04-03-2015 12:48
Wie is de eigenaar van deze apotheek ?

Zit er gemeenschapsgeld in ?

Is dit oneerlijke concurrentie met de bestaande apotheken ?

ACM, NZA graag uw mening .

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.