Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


04 feb

Selectiefpolis VGZ beperkt aantal apotheken voor herhaalrecepten

Zorgverzekeraar VGZ heeft voor haar zorgverzekering 'Goede Keuze Polis' per 1 januari van dit jaar contracten gesloten met Mediq, de Nationale Apotheek en de Nederlandse Farmaceutische Zorggroep (NFZ). Bij de NFZ zijn 700 zelfstandige apotheken aangesloten, waaronder vrijwel alle Service Apotheken.(PW)

Zorgverzekeraar VGZ heeft voor haar zorgverzekering 'Goede Keuze Polis' per 1 januari van dit jaar contracten gesloten met Mediq, de Nationale Apotheek en de Nederlandse Farmaceutische Zorggroep (NFZ). Bij de NFZ zijn 700 zelfstandige apotheken aangesloten, waaronder vrijwel alle Service Apotheken.(PW)

Meijer Apeldoorn 05-02-2015 23:39
Beste mensen, zorgverzekeraars en politiek geven geen ene moer om kwaliteit.
De Zorgverlener is het immers die het contract ( noodgedwongen ) tekent.
Als het dus fout gaat staat die in de krant en voor het hekje.
Simpel toch.
Ook de nieuwe minister president gaat daar niks aan veranderen.
ANH JANSEN 05-02-2015 17:08
En wat te denken van de indicator percentage POP's; hoe denkt de KNMP dat extramurale apotheken dat moeten gaan financieren? Wordt de POP dan geen PAP? Persoonlijk Opleiding Plan wordt Persoonlijk Afvloeiing Plan?

Dat is het gevaar van dit Free Rider gedrag van deze verzekeraars; op een bepaald moment is het op en dan is het Plop. Moeten we gaan Pappen.

De KNMP doet er goed aan een aantal financiƫle indicatoren op te nemen in haar programma. Kosten hoger dan baten?
En onderhandelingsindicatoren natuurlijk.
Proces, structuur en harde uitkomsten die er toe doen.
ANH JANSEN 05-02-2015 15:49
http://www.knmp.nl/downloads/kwaliteitsindicatoren-2014-openbare-apotheek.pdf

Bedenk eens de complicaties die dit soort polissen hebben op de prestatie indicatoren van de openbare apotheken. Op welke indicatoren gaan openbare apotheken zonder contract slecht scoren en hoe worden zij daarop afgerekend door de koepel zelf? Die geeft de uitkomsten van deze uitvraag aan VWS en ZN/ZN-leden en gebruikt deze in het technisch voor-vooroverleg.

En via de achterdeur toch dwang om LSP/EPD af te dwingen bij de burgers; opt-inn op zijn Nederlands.
Meijer Apeldoorn 05-02-2015 15:47
VGZ staat voor : Voor Gezonde Zieken.
En als er toch schadelast is hebben we altijd nog de contracteer terreur.
ANH JANSEN 05-02-2015 14:37
Meewerken aan dit ondermijnend model van VGZ is een doodzonde van iedere zorgaanbieder. De bij NFZ en Service Apotheek aangesloten apotheken mogen zelf beslissen of zij hieraan willen meewerken. Dit is een doodlopende weg voor iedereen!
Moral Hazard en Free Rider gedrag is staande praktijk van de verzekeraars zelf! Onvermijdelijk en inherent aan het gekozen systeemmodel. Afschaffing van alle ex poste vereveningen doen er nog een schepje bovenop.

Niet gecontracteerde apotheken kunnen dit proces versnellen door voor 50% wmg regelvergoeding en 100% materiaalkosten toch die enkele Goede Keus VGZ verzekerde te helpen. Dan is dit spelletje heel snel afgelopen, maar dan wel voor iedereen!
ANH JANSEN 05-02-2015 14:25
En bedenk de ondermijning van de solidariteit van het systeemmodel door VGZ; wel de EU, de spoedreceptuur dus, via iedere apotheek, maar de herhalingen via aangewezen apotheken; de tarieven zijn nog steeds op basis van de makrobudgettering door de NZa; iedere apotheek wordt betaald op basis van gemiddelde EU, BNG, Ad hoc bereidingen, standaardregels e.d. En de KNMP heeft hieraan meegewerkt. De KNMP moet als koepel dit free rider gedrag van VGZ aanvechten bij de NZa. Dit is het zoveelste mikado stokje dat onder het financieringsmodel van de openbare apotheek wordt gehaald. Wanneer stort het hele bouwwerk in?

Daar moet de KNMP dus niet op wachten!
schuiringa 05-02-2015 14:18
500 apotheken mogen overblijven.

Dan reist de patient maar een stukje verder .
ANH JANSEN 05-02-2015 12:09
Eerst was het Service Apotheek en u is het NFZ. De apotheken die hieraan willen deelnemen moeten zich nog maar eens beraden.
Wat kost deelname aan die franchiseclub en zorgmakelaar en wat levert dit nu op. En hoe zit dit met de toekomst? Laten we ons als beroeps hier ons in een doodlopende weg leiden?

En de KNMP/PW moet zelf eens goed gaan communiceren: VGZ vergoedt 100% van de materiaalkosten en 50% van het marktconforme tarief. Wat is nu het marktconforme tarief?

In hoeveel bossen kan een KNMP lid/PW lezer worden gestuurd?

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.