Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


03 okt

Medicijnprijzen: is Nederland nou zo dom of zijn de farmaceuten zo slim?

Patiënten zijn de dupe van de Hollandse zuinigheid tegenover nieuwe medicijnen. Met die aanklacht wendde de farmaceutische industrie zich maandag tot de Tweede Kamer. Zit er iets in? (Volkskrant)

Patiënten zijn de dupe van de Hollandse zuinigheid tegenover nieuwe medicijnen. Met die aanklacht wendde de farmaceutische industrie zich maandag tot de Tweede Kamer. Zit er iets in? (Volkskrant)

ANH JANSEN 05-10-2017 20:20
Zie de webcasts Gezamenlijke Inkoop van Dure Geneesmiddelen. Voortreffelijk en een eye opener voor ons allen. Met name voor degenen die het nog niet wisten.

Kosten dure geneesmiddelen nu een 1,8 miljard. Plafond groei is 1,5% ex inflatie. Bruto 4.5%. Groei in dure middelen is 5 tot 10%. Paniek in de tent.

Iedereen praat elkaar na. Jargon is niet van de lucht. De sprekers doen een beroep op handboek Jeuk Woorden. Gebakken Lucht. Ego's en Haantjes gedrag ten top.

Nederland is het enige land dat niet centraal inkoopt en betaalt de hoofdprijs.

Beheer en Beleid e.d. kost inmiddels ruim 5 miljard euro per jaar en stijgt met x % per jaar!

Wie drukt nu wat weg?
ANH JANSEN 05-10-2017 20:15
Zie de webcasts Gezamenlijke Inkoop van Dure Geneesmiddelen: Nederland is dom en de farmaceuten zijn slim.

Dure geneesmiddelen worden gebruikt in UMC's. Kosten 650.000 euro. De professor krijgt geld om 4 promovendi op te leiden. Hoeveel korting is dat? Hoeveel korting zou je nog meer kunnen krijgen?

Zo gaan de verhalen van de sprekers maar door. Inkoop papier, nietjes e.d. is zwaarder bezet dan geneesmiddelen. Inkoop in andere landen is centraal. In Nederland decentraal tot het individuele ziekenhuis. Marktwerking!

Duitsland, USA, UK, Scandinavische landen kopen centraal in en bedingen kortingen van 70 - 80%. Op de KNMP AIP.

Onze Minister is trots op 15% korting. Great?

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.