Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


02 jul

NZa stelt prestatiebeschrijvingen voor 2015 vast

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft de prestaties farmaceutische zorg voor 2015 vastgesteld. De prestaties eerste-terhandstellingsgesprek, farmaceutische begeleiding bij opname en ontslag en weekterhandstelling worden gewijzigd.

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft de prestaties farmaceutische zorg voor 2015 vastgesteld. De prestaties eerste-terhandstellingsgesprek, farmaceutische begeleiding bij opname en ontslag en weekterhandstelling worden gewijzigd.

ANH JANSEN 03-07-2014 18:40
Kan de SFK komen met een update van haar berekeningen en laten zien hoeveel EU regels dit gaat kosten? Uitleg uitsluip is gratis, geen tarief voor. Verificatie wisselen van sterkte is gratis, was tarief voor. Uitleg en uitvraag Medisch Paspoort en Overzicht is gratis. Enz. enz. enz.
Dit ter vermindering van de administratieve lastendruk voor apothekers.

De KNMP heeft daarom besloten om de facturering aan afnemende apothekers te staken. Dat scheelt de KNMP heel veel werk en de KNMP kan haar tijd wel beter besteden dan geld vragen voor haar werk.

Het wordt tijd dat de onderhandelaars worden ingefluisterd door apothekers met hun kruis in de stront; met kennis van de staande praktijk!
ANH JANSEN 03-07-2014 18:31
Geplande wisselingen (zoals een insluipschema) bespreekt de apotheker namelijk doorgaans al vóór de behandeling met de patiënt. Bij een ongeplande sterktewisseling (bijvoorbeeld vanwege bijwerkingen) is er meestal wel een gesprek tussen apotheker en patiënt, maar dit is van een andere aard dan bij de eerste terhandstelling van een nieuw geneesmiddel. Om meer duidelijkheid te scheppen over de inhoud van het eerste-terhandstellingsgesprek en de administratieve lasten te beperken, komt een wisseling van sterkte daarom niet langer in aanmerking voor declaratie.

De KNMP geeft uitleg en de leden slikken het als zoete koek. Hoe ongelooflijk stom kunnen onderhandelaars zijn?
Kees zwaan 03-07-2014 18:08
Kennis is macht?
Geld is macht zonder kennis.
henricop 03-07-2014 16:54
zoals hier vaker gezegd:
De apotheker is de kalkoen van de eerste lijn. Loopt wat parmantig rond met zijn kennis. Maar voor het geld gaat als eerste de kop eraf.
ANH JANSEN 03-07-2014 15:25
http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2014/07/01/beantwoording-kamervragen-over-bekostiging-huisartsenzorg-en-multidisciplinaire-zorg.html

Het MacroBeheersingsInstrument houdt de Minister doorgeladen in de aanslag. Pieter Hasekamp noemt het in zijn blog op skipr Noord Koreaanse toestanden.

http://www.skipr.nl/blogs/id1908-gestold-wantrouwen-drie-stappen-naar-genezing.html

CZ heeft nog steeds de Lourdes Polis in de aanbieding. Verzekeraars zetten in op preventie en bidden als het te laat is geworden.

Kusje erop van A Rouvoet gaat niet helpen.
ANH JANSEN 03-07-2014 15:19
http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws/documenten-en-publicaties/rapporten/2014/07/02/de-eerstelijn-verbonden-door-ontwikkeling.html

Eerste lijn verbonden? Zonder de apothekers dan zeker of is dat nog in ontwikkeling?

En ketenzorg? Toegevoegde waarde? Kost wat, maar dan heb je ook wat? Neen, zegt de NZa nu. Kost heel wat en levert niets op. Geen besparing in Tweede lijn, wel extra uitgaven in Eerste lijn.

http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws/documenten-en-publicaties/rapporten/2014/06/01/marktscan-en-beleidsbrief-ketenzorg-2014.html

Verbinden of kusje erop?
schuiringa 03-07-2014 15:11
Ik noem hem Plasje
ANH JANSEN 03-07-2014 14:23
Ook is de tussentijdse verlaging volgens de Raad van State strijdig met het Europees Verdrag tot bescherming van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden (EVRM). Wettelijke vaststelling van bezoldigingsnormen is een inmenging in het ongestoord genot van eigendom, zo interpreteert de Raad van State het EVRM, temeer daar de WNT niet alleen de publieke, maar ook de semipublieke sector omvat. -

---Inkoppertje toch? Maar neen, de onderhandelaars van KNMP/NapCo en ASKA gaan akkoord met verdere verlaging van inkomsten. Vrije tarieven biedt immers kansen.
ANH JANSEN 03-07-2014 14:19
http://www.skipr.nl/actueel/id18920-rvs-maakt-gehakt-van-aangescherpte-wnt.html

Kom je aan inkomens in publieke en semi publieke instellingen en organisaties, dan kom je aan de ambtenaar en semi ambtenaar en dan worden de EU Rechten van de Mens wel van stal gehaald. RvS en recht op genot van persoonlijk eigendom.

Kom daar eens om bij de extramurale farmacie (e.a.)

Wellicht dat een jurist van de RvS van stoel wil wisselen en de KNMP/NapCo en ASKA wil bijstaan?

DZF is ex NZa. Waarom dan geen ex RvS ernaast?
ANH JANSEN 03-07-2014 13:07
Centraal kunnen normaal gesproken de tarieven niet worden opgelegd. Die zijn immers vrij gegeven per 2012. KNMP was er voorstander van. Prestatie bekostiging is budgettair neutraal doorgevoerd, volgens de SFK/KNMP. Daar is sinds invoering van vrije tarieven een loopje meegenomen en de KNMP/NapCo vinden dat loopje wel zo gezond: weer wat eraf!

Zeer slecht onderhandelen dus weer van KNMP/NapCo/ASKA.

Nu maar hopen dat DZF er wat meer van bakt, of is dat ook gebakken lucht?

De Geest van Jan Smit blijft hardnekkig rondspoken.
apor 03-07-2014 09:04
Weer een bezuinigingsmaatregel: geen EU tarief meer voor sterktewisselingen. Of gaat de basisregelvergoeding nu omhoog??
schuiringa 03-07-2014 00:08
De zorgverzekeraars lachen de NZA en anderen gewoon uit.

Ik ben benieuwd welke prestaties worden ingekocht.

De Baxter gaan van 3 euro naar 2 euro.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.