Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


02 jun

Huisartsen staken woensdag, Apothekers ook?

Huisartsen leggen woensdagmiddag tijdelijk het werk neer. Dit om patiënten voor te lichten over de wijzigingen die hen te wachten staan als de Tweede Kamer de Zorgverzekeringswet gaat aanpassen. De kans is groot dat ook tandartsen, fysiotherapeuten, psychologen en apothekers het werk tijdelijk neerleggen uit protest tegen de wijziging. (Telegraaf)

Huisartsen leggen woensdagmiddag tijdelijk het werk neer. Dit om patiënten voor te lichten over de wijzigingen die hen te wachten staan als de Tweede Kamer de Zorgverzekeringswet gaat aanpassen. De kans is groot dat ook tandartsen, fysiotherapeuten, psychologen en apothekers het werk tijdelijk neerleggen uit protest tegen de wijziging. (Telegraaf)

Meijer Apeldoorn 04-06-2014 07:52
Minister Schippers heeft de artsenorganisaties gevraagd geen uur maar een hele dag te gaan staken.
Dat levert namelijk veel geld op is uit voorgaande stakingsacties gebleken.
Je moet je afvragen hoe zinvol het is om voor een rijdende trein te gaan staan in de hoop die tegen te houden.
Democratische beslissingen worden in het 5-partijen achterkamertjes circuit genomen en dat alles ten vaveure van Jan met de Pet en het pluche natuurlijk.Domme burgers moet je niet belasten met dit soort dilemma's.Dit Lijkt overigens sprekend op het KNMP model.
Meijer Apeldoorn 04-06-2014 07:42
Wel eens geprobeerd met spoed 's avonds of in het weekend een loodgieter te krijgen? Enig idee wat je voor zo'n spoedklus betaalt? Daarbij valt de ANZ vergoeding volledig in het niet.
Bij de Paracod suppen zit waarschijnlijk een extra opslag, vanwege het feit dat die volledig achterhaald zijn.
Diclofenac was waarschijnlijk minstens zo effectief geweest en aanzienlijk goedkoper.
We moeten af van het idee dat farmacie niks meer mag kosten.
Als voor iedereen gaat gelden dat de uurtarieven 's avonds en 's nachts hetzelfde zijn als overdag, laat ik iedereen in het vervolg 's avonds en in het weekend komen: hoef ik tenminste geen vrij te nemen.
ANH JANSEN 03-06-2014 01:25
Dienstapotheken zijn onderworpen aan de prestatie bekostiging. Prijs van het product is zichtbaar voor de afnemende partij. Principe van de vervuiler betaald. Tot 2007 was de prijs van de ANZ verstopt in de marge van het product en werd betaald door alle zorgafnemers, dag en nacht, weekend en feestdagen.

Hoe groter de groep waarover de schadelast wordt verspreid, hoe lager het bedrag per daadwerkelijke gebruiker. Dat is solidariteit. In Nederland doen we daar niet aan. Omgekeerde solidariteit. Men spreekt niet voor niets van het 'de vervuiler betaalt' principe. Moet je maar niet ziek zijn buiten kantoortijden! Eigen schuld. Draag je eigen kruis maar. Calvinisme zit diep. Heel diep.
ANH JANSEN 03-06-2014 01:22
In het recente verleden heeft de Rechter het apothekers verboden om te staken. De burgers moesten ongehinderd hun geneesmiddelen kunnen verkrijgen. Apotheken zijn te belangrijk om als stakingsmiddel te gebruiken.

Staken is geen optie.

De Eerste Lijn moet de rijen gesloten houden. Met de Tweede Lijn als back up. Nu zijn de scheuren al zichtbaar; partijen worden tegen elkaar uitgespeeld en dat vinden verzekeraars en Overheid geweldig.

Typisch voor "geïnterneerde'zorg.
ANH JANSEN 03-06-2014 01:17
http://knmg.artsennet.nl/Nieuws/Nieuwsarchief/Nieuwsbericht/144016/Vrije-artsenkeuze-onder-druk-waar-staat-artsenfederatie-KNMG.htm

De Huisartsen gaan niet staken. De vrije huisartsenkeuze blijft bestaan en de kostenverlagingen moeten maar worden gehaald bij andere zorgaanbieders, zoals apothekers en medisch specialisten. Dat moet dan maar. Vindt de KNMG.

Geïntegreerde zorg of geïnterneerde zorg?

En de KNMG volgt het frame van de verzekeraars dat de wachtlijsten zijn verdwenen. Zie de monitor van de NZa en stel vast dat de KNMG een geweldig dikke duim heeft.

Vragen? Geen vragen. Maar de KNMP moet zijn vrienden nog maar eens in de ogen kijken; zijn dat mijn vrienden?
schuiringa 03-06-2014 00:54
Ondanks deze hoge prijzen maken de dienstapotheken verlies.

Ik denk dat we met z'n allen zeker moeten gaan staken.
adiyaman 02-06-2014 23:06
Verbijsterend en absurd:
Bij Dienst Apotheek Bronovo in Den Haag 113,23 euro incl. weekendtoeslag moeten betalen voor 30 stuks paracod 1000/20 supp.
Bij Apotheek Leyweg 43 Euro incl weekend toeslag voor de zelfde pillen.!

https://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?f=45&t=131241
adiyaman 02-06-2014 23:05
KLACHT 20 april jl. voor onze dochter 7 stuks omeprazol ontvangen op recept. Dit moest contant afgerekend worden. Totale prijs voor 7 stuks 44,70. Nu heb ik van mijn ouders rekening ingezien 90 stuks omeprazol voor 8,73. Prijs is totaal niet in verhouding. Apotheek geeft aan dat dit komt omdat hier ook een weekendtarief op geldt. Ik vind de verhouding buiten proportie. Bekend is dat de ziektekosten de pan uit rijzen; op deze manier kan ik me daar iets bij voorstellen. :
http://www.klachtenkompas.nl/dienstapotheek-bollenstreek/prijs-voor-7-stuks-omeprazol-20-mb
adiyaman 02-06-2014 22:52
http://www.klachtenkompas.nl/dienstapotheek-regio-roermond/mega-duur

OMEPRAZOL ACT 20 MG 7 stuks voor 46.44 euro !!!
adiyaman 02-06-2014 22:06
Vanavond heb ik de dienstapotheek bezocht aan de Slingeland Ziekenhuis - Kruisbergseweg 25 - 7009 BL te 7000 AD Doetinchem.

Aldaar was ik met een recept voor amoxicilline / clavulaanzuur 500/125 20 stuks. De prijs van dit medicijn is EURO 7,50 maximaal. Bij deze apotheek vroeg met EURO 56,- voor dit antibioticum. Dat is het achtvoudige ( 8) van de normale prijs. Door de medewerker werd vermeld dat deze prijs per februari 2014 geldig is en dat deze prijs is afgesproken in samenspraak met de zorgverzekeraar.

Deze prijs is nog duurder dan in Duitsland (2 x duurder) en nog duurder dan in Turkije (20 x duurder !!!). Pure oplichting en patientenroof! Geen noodzaak tot staken...
henricop 02-06-2014 18:45


http://www.telegraaf.nl/overgeld/gezin-zorg/22692926/__Schippers_wil_nieuwe_polisvorm__.html

Daar komt de aap uit de mouw. Er moet 1 miljard bezuinigd worden over de ruggen van de zorgaanbieders behalve de huisartsen.
Dus collegae! Woensdag hele dag sluiten
ANH JANSEN 02-06-2014 18:31
http://lhv.artsennet.nl/Actueel/Nieuws6/Nieuwsartikel/LHV-staking-vanwege-artikel-13-voorbarig-en-niet-in-belang-patient.htm

Waarborg
In de laatste weken lijkt overigens de ‘vrije huisartsenkeuze’ gewaarborgd voor de patiënt. De huisarts wordt namelijk gevrijwaard van veranderingen in artikel 13 van de Zorgverzekeringswet. Dat stelden verschillende media in hun berichtgeving over het nieuwe zorgakkoord.

--Tot zover de solidariteit in de zorg; dat apotheken, fysiotherapeuten e.d. de klos zijn kan de LHV niets schelen. Die heeft de LHV toch niet nodig in de Eerste Lijn, die wordt toch geïntegreerd of is het geïnterneerd?

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.