Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


02 mei

'Medicatie in eigen beheer' moet aantal medicatiefouten doen afnemen

Patiënten die tijdens een ziekenhuisopname mede verantwoordelijk zijn voor het juiste gebruik van hun medicijnen, daarop zetten de umc's in met het NFU-kwaliteitsproject 'Medicatie in eigen beheer', waarvan de implementatie gestrat is. Doel is het aantal problemen met medicatie, zoals verkeerde inname of het vergeten van geneesmiddelen, te verminderen. (NFU)

Patiënten die tijdens een ziekenhuisopname mede verantwoordelijk zijn voor het juiste gebruik van hun medicijnen, daarop zetten de umc's in met het NFU-kwaliteitsproject 'Medicatie in eigen beheer', waarvan de implementatie gestrat is. Doel is het aantal problemen met medicatie, zoals verkeerde inname of het vergeten van geneesmiddelen, te verminderen. (NFU)

Meijer Apeldoorn 07-05-2014 08:52
Trend in de Poll: fifty- fifty.
Voor de duidelijkheid is het bij de Polls wellicht wenselijk als de uitslagen uiteindelijk verdeeld worden over openbare en ziekenhuis apothekers.
Geeft een veel duidelijker beeld.
Wellicht kan na het invullen van een Poll automatisch de vraag komen : openbaar of ziekenhuis apotheker.
schuiringa 05-05-2014 18:11
De gegevens van de patient horen bij de patient
Via een App, USB, chipkaart dient de gegevensuitwisseling te gaan.

Nooit via het LSP.
Meijer Apeldoorn 03-05-2014 22:29
Biedt geweldige kansen: patienten kunnen zelf de spullen wel pakken uit de ladenkast. Alles staat netjes op alfabet. Doosjes net als bij AH gewoon zelf scannen en bij de uitgang steeksproefgewijs een controle.
Hatsikidee weer een paar honderd miljoen bespaard.
Als je bij voorbaat uitsluit dat je je werk goed kunt doen, wat heb je er dan te zoeken?
Begrijp hier totaal niets van. Ik zou eerst maar eens mijn best gaan doen wel foutloos te gaan werken en daarna pas tijd gaan verspillen aan dit soort hersenspinsels.
ANH JANSEN 02-05-2014 14:30
En in de extramurale situatie is het de extramurale apotheek die zorg draagt voor actuele medicatie overzichten, toedienlijsten en draagt zorg voor doorvoering van de mutaties: ophalen Baxter, muteren, controleren en vervolgens terugbrengen. En altijd de mutatie controleren!

Verzekeraars zien de toegevoegde waarde hiervan niet in. Kind kan dit toch ook? Is onderdeel van normale werk van de apotheek.

Experiment dan maar naar analogie van de NFU?

Wat is de standaard zorg in een UMC?
ANH JANSEN 02-05-2014 14:27
http://en.wikipedia.org/wiki/Automated_dispensing_cabinet

Automated Dispensing Cabinet. Met online toegang tot dossier van de patient. Per verstrekking dient het record te worden gebliebt. Pas dan gaat de betreffende lade met medicament open. Op het scherm is het actuele medicatie dossier met alle ins en outs te zien. Kind kan de was doen. Aantal fouten is met dit soort hulpmiddelen tot nul te reduceren. Maar de zorginstelling blijft hierbij verantwoordelijk.

Dat is met het experiment van de NFU niet het geval: daar wordt de verantwoordelijkheid gelegd bij de patiƫnt.

In de extramurale situatie krijgen dit soort complexe patiƫnten met zeer veel medicijnen een Baxter!
ANH JANSEN 02-05-2014 14:22
Experiment met zelf doen tov standaard zorg?

Waar bestaat de standaard zorg uit? Op naam gezet? Uitgedeeld door verpleegkundigen? Baxter? Op distributie vanuit een zaal-apotheek-kast en de verpleegkundige die voor apotheker speelt? Actueel medicatie overzicht aanwezig? Toedienlijst? Mutatie lijst? Dubbele en driedubbele controle? Of is de standaardzorg een Computer Uitzet Kast? Patient geregistreerd, direct op scherm actueel medicatie lijst,enz.enz.enz.?

Gaarne beschrijving wat die Academische Standaard zorg inhoudt. Gezien de verhalen uit het LUMC gaat het daar nog via zaalkasten en niet op naam! Zonder enige verantwoording.

Dan is ieder alternatief beter.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.