Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


01 mrt

De huisarts vlucht

Onder zorgverleners groeit de onvrede over de bemoeienis van de verzekeraars. Een huisarts uit Almelo houdt het voor gezien en wordt dorpsarts in Frankrijk. Wat joeg hem weg? (NRC Handelsblad)

Onder zorgverleners groeit de onvrede over de bemoeienis van de verzekeraars. Een huisarts uit Almelo houdt het voor gezien en wordt dorpsarts in Frankrijk. Wat joeg hem weg? (NRC Handelsblad)

schuiringa 02-03-2015 12:41
Nog een gevallen engel: Wynand van der Ven van de EUR ( Rotterdam).

Ik heb deze fellow traveller al jaren op de korrel. In het FD van vorige week en nu maandag staat glashelder dat deze vd Ven een loopjongen van de verzekeraars is.

Hij beweert dat de bufferverhoging van 12 % van de schadelast naar 15-17% slecht is voor de concurrentie verhoudingen in de verzekeringsmarkt.

Een van de eerste economielessen zegt: wanneer de Staat voor alle partijen bindend een regel/wet oplegt is er geen gevolg voor de concurrentie.
Het zogenaamde level playing field.

Wie wel last hebben zijn de hogere bestuurslagen bij de verzekeraar. Die kunnen nu minder hard roven en stelen uit de pot.

mgvg 02-03-2015 08:36
Wat verwarrend is in deze discussie: voortdurend lopen finaciele belangen en kwaliteitsargumenten door elkaar heen. Het is jammer dat dat niet meer te scheiden is
ANH JANSEN 01-03-2015 23:51
"AR hoeft zich geen zorgen te maken: een keertje extra naar de biecht en een forse duit in het kerkezakje en alles is vergeven. Makkelijk toch? Ik zou haast gelovig worden".

-Kerkezakje en biecht en aflaat is wat Katholieken doen. Andre Rouvoet is een Christelijke Geformeerde en die gaan bij de geboorte al gebukt onder de zondeval! De man is bij geboorte al verloren en kan slechts hopen de genade Gods.

God Straft altijd. Andre Rouvoet moet zich gezien zijn verdraaiingen en aantoonbare leugens zorgen maken.

Toen waren er 400 ziekenfondsen en geen computers. Heel vroeger waren er ziekenfondsen per zuil. En ja, toen mochten gereformeerden niet naar een katholiek ziekenhuis!
ANH JANSEN 01-03-2015 23:44
De contracten tussen verzekeraars en zorgaanbieders staan haaks op de beloften die verzekeraars hun verzekerden toezeggen. Het is de KNMP bekend en toch werkt zij in het technisch vooroverleg en in de Akkoorden mee aan dit bedrog en zet daarmee de leden en niet-leden van de KNMP voor het blok!

Dat is wat Andre Rouvoet nu eindelijk toegeeft. En hij is er trots op.

Hij moet overigens stoppen met appels en peren vergelijken; de ziekenfondsen van nu werken anders dan de ziekenfondsen van 20 jaar terug! Administratieve last Noorwegen 0.6% van het budget, Nederland nu 5% op totaal en 15% op nominale premie! Private uitvoering is altijd duurder dan publiek!
ANH JANSEN 01-03-2015 23:41
Bijdrage van Andre Rouvoet is verhelderend over de positie van de koepels in de zorgpolder Nederland; met Akkoorden wordt het BKZ dichtgetimmerd. LHV, KNMP, Orde, NVZ e.a. werken samen met de ZN/ZN-leden. Volgens AR is het daarna aan de koepels zelf om de blijde boodschap aan de leden en niet-leden over te brengen.

De ZN-leden hebben hun regie rol serieus te nemen; onder het BKZ zien te komen. Het verschil tussen raming en daadwerkelijke schadelast mogen de ZN-leden zelf houden. Dat is de economische perverse prikkel in het systeem en waaraan de KNMP et al graag hun bijdrage aan leveren!

Meijer Apeldoorn 01-03-2015 21:16
Binnenkort is de Zorgverzekeraars terreur een geldige reden voor zorgprofessionals om ergens asiel aan te kunnen vragen.
AR hoeft zich geen zorgen te maken: een keertje extra naar de biecht en een forse duit in het kerkezakje en alles is vergeven. Makkelijk toch? Ik zou haast gelovig worden.

schuiringa 01-03-2015 19:23
Daarnaast zegt de leugenaar AR dat de verzekeraars de partners zijn van de zorgaanbieders. Met zulke partners heb je geen vijanden meer nodig.

Als je ziet hoe de apothekers, fysiotherapeuten en nu ook de huisartsen gemarteld en uitgeknepen worden, dan is hier maar één reactie op zijn plaats: teken geen enkel contract meer en verbreek ieder contact met deze lieden.

Herstel de band met de patient en reken contant af.
schuiringa 01-03-2015 19:20
Een ontroerend artikel.

Vrijdag stond er in de NRC een artikel van de heer A Rouvoet voorzitter van ZN.

Het is algemeen aanvaard dat de verzekeraars de laagste vorm van beschaving zijn. Maar nu zijn het ook nog leugenaars.

De kop van het artikel : Die ziekenfondsen hadden echt geen vrije artsenkeuze.

Dit is pertinent niet waar. De ziekenfondspatiënten konden naar iedere arts.

Verder zegt deze leugenaar dat zorgverzekeraars er naar streven naar onbetwiste kwaliteitsstandaarden bij hun zorginkoop. Is dit hetzelfde als tekenen bij het kruisje ? Op dit moment zien we de dictatuur van de verzekeraars.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.