Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


01 jan

NZa draait besluit medicijndeclarate terug

Nadat de toezichthouder eerder p de vingers was getikt door de rechter, heeft de NZa nu besloten  de huidige bekostiging van dure geneesmiddelen in stand te laten (FD)

Nadat de toezichthouder eerder p de vingers was getikt door de rechter, heeft de NZa nu besloten  de huidige bekostiging van dure geneesmiddelen in stand te laten (FD)

ANH JANSEN 09-01-2014 16:24
http://www.pw.nl/apothekers-verwachten-meeste-vragen-in-februari

De KNMP weet de voorbeeld apotheken wel uit te kiezen. En dan nog verbaasd zijn dan je de rechtszaak verliest?

Wat zijn nu de problemen vraagt de Rechter?
ANH JANSEN 04-01-2014 11:21
Particulier contant de eerste uitgifte begeleiding laten betalen impliceert aparte eigen regel aanmaken met eigen prijs. Automatisch overnemen zoals voorheen is er niet meer bij. Doe je het niet op deze manier dan scheelt het je x euro per ex-wmg regel.

Andere oplossingen zijn denkbaar. Je mag terugvallen naar eigen inzicht op een gemiddeld particulier tarief.

Het zijn per 1 januari 2012 immers vrije tarieven en prestaties.

Dankzij de KNMP en ASKA/NapCo. KNMP 1.0 en KNMP 2.0.

Die hebben nog steeds wat uit te leggen.

Vrije prijzen en tarieven lijkt op Mikado spelletje. Onderste stokje is de Z-index prijslijst.

Wat doet dus iemand die door heeft waar dit spelletje op ui
ANH JANSEN 02-01-2014 00:02
We zien de uitspraak tzt wel verschijnen.

Idem van KNMP/NapCo/ASKA/VKAN tegen NZa.

Is bij verzekeraars al bekend dat er ketens/apotheken zijn die Baxter patienten gericht zoeken? Om maar te kunnen profiteren van Baxterregels? 250 euro per patient meer inkomsten.

Korte termijn politiek van betreffende ketens/apotheken.

Idem per 2 tot 4 weken leveren en per week declareren.

Wat gaat 2014 brengen? Budgettair neutraal? Prijsdalingen in taxe 2014 van 80% wordt niet gecompenseerd door verhoging tarieven. Prijsstijging voor rekening apotheek, prijsdaling verdwijnt in de acquisitie pot.

Waar zou deze opstelling van de verzekeraars nou toch vandaan komen?
ANH JANSEN 01-01-2014 23:55
Later kan de afleverfrequentie naar eens per 4 weken. Houdt er wel rekening mee dat de mph retard met een doorlopend recept wordt afgegeven, dus een wijziging of staken van de medicatie moet rechtstreeks (pharder@regenboogapotheek.nl) aan de Regenboog Apotheek worden doorgegeven. Mph retard wordt i.t.t. de merk geneesmiddelen geheel vergoed in het basispakket van de zorgverzekeringen.

-Tja. Vergoeden de overige verzekeraars dit dan wel? En ook nog per Baxter?

Zorgkosten gaan door het dak is het frame, maar dit is wel vragen om ingrepen door verzekeraars/Overheid.

Er is geen contracteerplicht en geen contracteerrecht meer.

En de zorgplicht ligt bij de verzekeraars.
ANH JANSEN 01-01-2014 23:51
http://www.psyq.nl/Programma/kenniscentrum-adhd-bij-volwassenen/Publicaties-adhd/Nieuwsbrief-Kenniscentrum/KC-jaargang-12-nr-2-okt-2010/MPH-retard?

Mph retard kan via een aanvraagformulier besteld worden bij de Regenboog Apotheek te Bavel (www.regenboogapotheek.nl). Deze wordt daarna in baxterverpakking bij de patiƫnt thuis of bij diens apotheek afgeleverd. Het is aan te raden om bij het instellen de frequentie van afleveren op eens per 7 dagen te houden in verband met aanpassing van de dosis na een week.
capsule 01-01-2014 22:52
voor ADHD. De vestiging in Alkmaar is de enige in Nederland die dit alternatieve medicijn levert, aan enkele duizenden patiƫnten in het hele land. Volgens Achmea gaat de apotheek hiermee over de schreef. Over deze kwestie liggen verzekeraar en apotheek al geruime tijd overhoop.
Omdat er geen nieuw contract komt, moeten verzekerden van Achmea die bij Regenboog blijven, de kosten van hun geneesmiddelen voortaan zelf voorschieten. Ook krijgen ze een lagere vergoeding. Achmea heeft hen daarom geadviseerd een andere apotheek te zoeken. Regenboog Apotheken heeft haar klanten aangeraden over te stappen naar een andere zorgverzekeraar.
capsule 01-01-2014 22:51
Onheil?

SILVOLDE/ ARNHEM - Zorgverzekeraar Achmea hoeft de 8 vestigingen van Regenboog Apotheek geen nieuw contract aan te bieden voor 2014. Regenboog gaat tegen deze uitspraak in hoger beroep.
Regenboog Apotheekwas naar de rechter gestapt omdat Achmea weigerde een nieuw contract aan te bieden. Daarmee dreigt de apothekersketen een belangrijk deel van haar klanten kwijt te raken, met mogelijk faillissement van enkele filialen als gevolg.
Volgens de rechter is de weigering van Achmea terecht omdat Regenboog Apotheken onzorgvuldig zou hebben gehandeld met de declaratie van een geneesmiddel
schuiringa 01-01-2014 21:16
Ik wens U allen een goed 2014 en hoop dat we het onheil dit jaar gaan keren.
ANH JANSEN 01-01-2014 19:05
Onmiskenbaar Onrechtmatig handelen door de Overheid is enige criterium voor de NL Rechter om in te grijpen.

Niets is normaal, Alles is abnormaal. Niets is onvermijdelijk. Zorgverleners en burgers moeten en hoeven niet zonder meer alles te accepteren wat de Overheid en haar organen bedenken en beslissen.

Je moet dan wel als belangenorganisatie weten wanneer te procederen en op welke gronden. NVZ snapt dat. KNMP nog altijd niet.

500 miljoen acquisitie kosten vinden Overheid en Wetgever normaal om 35 miljoen premie verlaging te bereiken. Per saldo 465 miljoen verlies. Dus sluiten wij de ANZ voorzieningen voor onrendabelen om 35 tot 65 miljoen te sparen.

Dat moet Nederland zijn.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.