Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


27 feb

Zorgverzekeraar staat zwakker bij onderhandelen

Twee gerechtelijke uitspraken hebben de machtspositie van zorgverzekeraars zozeer verkleind dat een kostenstijging dreigt in de zorg. (ND)
Twee gerechtelijke uitspraken hebben de machtspositie van zorgverzekeraars zozeer verkleind dat een kostenstijging dreigt in de zorg. (ND)
ANH JANSEN 28-02-2018 19:12
https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-volksgezondheid-welzijn-en-sport/documenten/kamerstukken/2018/02/27/beantwoording-kamervragen-over-financiering-van-de-zorg

-Laatste vraag en antwoord; de Minister verschuilt zich achter het Regeerakkoord en vervolgens achter het CPB dat volgens de Minister heeft gesteld dat een wijziging in systeemmodel miljarden euro zou gaan kosten.

Het huidige systeemmodel Zorgstelsel 2006 blijft bestaan en zal worden verfijnd om het te laten werken.

Verzekeraars gaan aan de anabolen.
ANH JANSEN 27-02-2018 17:46
Ook de Wettelijke doorleverplicht, het MacroBeheersingsInstrument en de MacroBeheersingsHeffing zal eens voor de Rechter moeten worden gebracht.

Dat zijn maatregelen die passen in een Chinese Bestuursomgeving. Rolmodel Xi Jiping voor Mark Rutte.

Gaat niet werken. We leven in een Rechtsstaat. EU gecontroleerd. Kiezen Ambtenarij en Politiek voor een private uitvoering van de zorg, dan krijgen ze ook een private uitvoering; inclusief open einde regelingen en zonder budget plafond.

Wil je wel Budgettering, dan moet je kiezen voor een ziekenfonds. Een Nationaal Ziekenfonds. Een voorziening. Dan weet iedereen waar hij aan toe is.

ANH JANSEN 27-02-2018 16:51
Kostenstijging? Politiek en Ambtenarij hebben onder druk van de verzekeraars gekozen voor een private uitvoering van de zorgverzekering. Het is een open einde regeling. Een schadeverzekering volgens de EU. Vandaar ook het verplicht aanhouden van forse reserves. Een verzekeraar loopt risico.

Zo niet in Nederland. Begroting VWS is de Omzet van de verzekeraars. Budgetplafonds werken 2 kanten uit. De 3de kant is die van de pati�nt. Die kan wachten.

De Rechter vindt dit dus onzin. Open einde is open einde. Recht is Recht. Wet is Wet. Maak dan een andere Wet; een ziekenfondswet. Dat is een voorziening. Dan mag je als Overheid bedrijven uitsluiten, budgetteren e.d.

Privaat is privaat

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.