Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


23 mei

Centrale Apotheek Dienst Diakonessenhuis in Zeist heeft deuren gesloten

Door sluiting van de eerste hulppost in het ziekenhuis en de wijziging van de dienstverlening van de huisartsenpost, gecombineerd met de te lage vergoeding van de zorgverzekeraars, waren de kosten voor het openhouden van de Centrale Apotheek Dienst niet meer op te brengen door de deelnemende apotheken.

Recent hebben de deelnemende apotheken, tevens aandeelhouders,  van de Centrale Apotheek Dienst van het Diakonessenhuis in Zeist, zich genoodzaakt gezien het faillissement van de apotheek aan te vragen. Deze apotheek is ruim 10 jaar geleden opgezet om in de avond-, nacht- en het weekend bereikbaar te zijn voor inwoners van de gemeente Zeist en de Utrechtsche Heuvelrug.

Door bezuinigingen en aangescherpte kwaliteitseisen van overheid en zorgverzekeraars kan een efficiënte dienstverlening alleen nog op een grotere schaal goed functioneren. Zorgverzekeraars bleken niet bereid te zijn een passend tarief te bieden aan de dienstapotheek in Zeist.

Door sluiting van de eerste hulppost in het ziekenhuis en de wijziging van de dienstverlening van de huisartsenpost, gecombineerd met de te lage vergoeding van de zorgverzekeraars, waren de kosten voor het openhouden van de Centrale Apotheek Dienst niet meer op te brengen door de deelnemende apotheken.

Dit betekent dat de Centrale Apotheekdienst in Zeist de deuren sluit per 22 mei 2013.

Om patiënten toch een 24 uurs-zorg te kunnen blijven bieden hebben alle deelnemende apotheken besloten zich voor de dienstverlening buiten de normale openingstijden aan te sluiten bij de Centrale Apotheek Dienst van het Diakonessenhuis in Utrecht. Deze apotheek is onlangs gevestigd in een nieuwe vleugel van het ziekenhuis en voorbereid op uitbreiding van de farmaceutische dienstverlening in de avond-, nacht- en het weekend tot een grotere regio.

Adresgegevens: Burgemeester Fockema Andrealaan 60     3582KT Utrecht ; telefoon 030-2144583

Op zaterdag overdag zijn er in Zeist en de regio nog wel apotheken geopend. Voor openingstijden kunt u de websites van de diverse apotheken raadplegen.

De in de dienstapotheek in Zeist deelnemende partijen beseffen dat dit faillissement een vermindering betekent van de service in Zeist en de regio Utrechtsche Heuvelrug en betreuren dit ten zeerste. Maar zij zijn er daarnaast van overtuigd dat de spoedeisende farmaceutische hulp in goede handen is bij de Centrale Apotheek Dienst van het Diakonessenhuis in Utrecht.

Apothekers van gemeente Zeist en de Utrechtsche Heuvelrug.

ANH JANSEN 23-05-2013 19:47
De KNMP was tot voor kort van mening dat de ANZ hoort bij het apothekerstarief. Was niet bij en is nog steeds niet bij. Per 2012 ANZ apart te contracteren dienstverlening. Het moest de KNMP worden uitgelegd.

Menzis gaat uit van 45 minuten reistijd om acute zorg te verkrijgen. Die lijn heeft de wetgever uitgezet en die lijn moeten de apothekers dan ook volgen en het niet beter willen weten. Niet alle verzekeraars zitten op de lijn Menzis.

De KNMP lijn wordt door een aantal verzekeraars tegen beter weten in gevolgd. Wellicht dat Zeist/Utrecht hen op andere gedachten kan brengen.

SEH, HAP en ANZ farmacie op 1 locatie.

En hoe dan met de dure overgehevelde geneesmiddelen? IVF is zeker niet altijd planbaar en als het wordt gepland gaat het lang niet altijd volgens plan. Daar is niet over nagedacht.

En altijd eerst de visie, dan de financiering en dan de beroepsnormen.
henricop 23-05-2013 13:38
Even onze beroepsnormen aanpassen dus
henricop 23-05-2013 13:37
Of dat er veel te veel dienstapotheken zijn!

KNMP stel nu vast dat er alleen bij een ziekenhuis een dienstapotheek is en in steden met meer ziekenhuizen slechts bij 1 ziekenhuis.

Heb je voldaan aan alle eisen en wordt het nog winstgevend ook.
schuiringa 23-05-2013 12:26
Yesss.

Weer een aanwijzing dat we te weinig krijgen voor ons werk.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.