Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


13 nov

Opinie: Stop met spierballentaal over goedkopere medicijnen

Alarm slaan over de betaalbaarheid van de zorg, is legitiem, schrijft Gerard Schouw. Maar in zijn jongste advies draagt de Raad voor Volksgezondheid schijnoplossingen aan. (NRC Handelsblad)

Alarm slaan over de betaalbaarheid van de zorg, is legitiem, schrijft Gerard Schouw. Maar in zijn jongste advies draagt de Raad voor Volksgezondheid schijnoplossingen aan. (NRC Handelsblad)

ANH JANSEN 14-11-2017 14:09
Niet tekenen is geen optie. Achmea is de zorgaanbieder altijd een stap voor; zo werkt het spel met gestoken kaarten.

"Zilveren Kruis neemt maatregelen tegen aanbieders van wijkverpleging zonder contract. Voor klanten die vanaf 1 januari 2018 in zorg komen, is vooraf toestemming van Zilveren Kruis nodig via een machtiging".

Achmea verzekerden die toch voor 3 maanden of korter willen krijgen van een niet gecontracteerde apotheek kunnen een machtiging aanvragen bij de verzekeraar.

Hinderpaal criterium? Een machtiging is geen hinderpaal.

Binnen hoeveel tijd moet die machtiging worden afgegeven?

Is tijd een hinderpaal?
schuiringa 14-11-2017 12:49
Indien we gedwongen worden voor een jaar mee te geven, dient de patient beschermd te worden.

Zet kwetsbare patienten nu direct over op de baxter. Die mag niet voor een jaar worden meegegeven.
ANH JANSEN 14-11-2017 12:25
https://www.skipr.nl/actueel/id32523-zorgverzekeraar-mag-integrale-geboortezorg-financieel-voortrekken.html

Bruno Bruins kan je om een boodschap sturen. Weet van de hoed en de rand; verzekeraars mogen het allemaal zelf regelen. Meer betalen voor de ene partij en minder voor de ander is geen sturing. Neen. Echt niet. Contract is contract.

Achmea en DSW mogen dus doorgaan met de jaarrecepten. Regisseurs gaan over de regie. de producers over de productie en de acteurs moeten hun bek houden.

Metoo voor zorgaanbieders?
Johan Kortekaas 14-11-2017 10:05
KNMP is steeds meer Noord-Korea zonder atoomwapens.

GKN zakte voor zijn BIG-examen en is nu niet-praktiserend voorzitter.

Hij wordt automatisch herkozen omdat er geen verkiezingen worden georganiseerd.

De grote leider als buikspreekpop van het bureau.

Jan Smits 2009 Symposium van het Noorden:

-Ik kan niet met je in debat Johan, want ik heb geen back-up aan de Alexanderstraat-.
ANH JANSEN 14-11-2017 09:45
Correct. Ook het ZiNL geeft de correcte data door; sinds 2006 zijn de kosten aan geneesmiddelen niet gestegen! Ondanks inflatie, ondanks nieuwe geneesmiddelen, ondanks toename volume. 0%. Ziekenhuizen zijn in 10 jaar tijd 24% duurder geworden. Huisartsen 64%.

Volume aan wmg regels is verdubbeld. Honorering gehalveerd. Per saldo kosten gelijk. Is geen toekomstbestendig model voor wat dan ook.

Lobby van KNMP e.a. is zeer ineffectief. Was de KNMP een geneesmiddel dan was het allang uit het basispakket gehaald door de verzekeraars......wellicht gebeurt dat op deze manier? Indirect? Geen apothekers, een KNMP?
CK 14-11-2017 08:53
By VIG weet je tenminste waar het vandaan komt, het is geen slecht artikel per se. Wel een gemiste kans om het lage percentage kosten geneesmiddelen op de totale zorgkosten erin te hameren. Bij de meeste "opinie" artikelen is het propaganda tegen de farmakolom met een verborgen agenda.

De focus op geneesmiddelen wordt echt lachwekkend, 7 van de 10 laatste artikelen op farmaactueel over dit onderwerp. Gelukkig ziet de OESO wel de feiten: 3% minder geneesmiddeluitgaven tussen 2009 en 2015.
Johan Kortekaas 13-11-2017 18:39
-His masters voice-

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.