Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


13 mrt

Erepenning KNMP voor Peter de Smet

Peter de Smet heeft op 13 maart 2018 de erepenning van de KNMP gekregen. Voorzitter Gerben Klein Nulent van de apothekersorganisatie onderscheidde hem tijdens het Voorjaarscongres in het Beatrix Theater.
Peter de Smet heeft op 13 maart 2018 de erepenning van de KNMP gekregen. Voorzitter Gerben Klein Nulent van de apothekersorganisatie onderscheidde hem tijdens het Voorjaarscongres in het Beatrix Theater.
Johan Kortekaas 13-03-2018 22:35
-. Minister Borst en de haar ambtsopvolgers hebben altijd op het standpunt gestaan dat zelfzorggeneesmiddelen die interacties geven, de status van UA moeten krijgen. (conform de Regeling Geneesmiddelenwet artikel 4). Ook het CBG staat in theorie nog steeds op dit standpunt. (zie onder punt 4) Door de aangenomen motie Medicatieveiligheid van de CU uit 2007 naar aanleiding van het Harm-onderzoek is dit streven nog versterkt. Het daar opvolgende rapport Harm-wrestling geeft de concrete aanbeveling nummer 20 om bovengenoemde stoffen UA te maken. -

Waar was de koepel?

Aanbeveling 20

Wij de handel en de gepaste Zorg.
Johan Kortekaas 13-03-2018 22:28
Zoals u ongetwijfeld bekend is, is het CBG in actie gekomen nav ons Harm-wrestling rapport. Indien mogelijk zullen wij dit als KNMP nog onder de aandacht van de rechtbank brengen.

Maar onder ons gezegd en gezwegen was ik al content met het feit dat het CBG �berhaupt in beweging is gekomen. Volgens mij ligt de bewijslast om eenmaal genomen beslissingen te redresseren niet meer bij de fabrikanten maar bij het CBG, en zo overvloedig zijn harde bewijzen tegen het normale OTC gebruik van NSAID's nu ook weer niet echt.

Mvg, Peter de Smet
Johan Kortekaas 13-03-2018 22:26
Om formeel bezwaar te kunnen maken zouden wij ons moeten aanmelden als een partij die tegen de beslissing van het CBG wil procederen. Dat is op deze korte termijn lastig omdat een dergelijke beslissing om tegen het CBG oordeel in te gaan formeel door het Hoofdbestuur genomen dient te worden en ik bang ben dat ik dat vandaag niet meer voor elkaar krijg.

Al met al kom ik tot de conclusie dat ik - mede gezien de zeer korte termijn - niet aan uw verzoek kan voldoen.

12-02-2010 Peter de Smet gooide de handdoek in de ring

Waar is de koepel? vroeg de Raad van State!
ANH JANSEN 13-03-2018 17:51
We nemen maatregelen om de kosten van genees- en hulpmiddelen te beheersen, waaronder een
scherpere inkoop en een herberekening van het geneesmiddelenvergoedingssysteem. Deze maatregelen
leiden tot een besparing van ruim 460 miljoen euro per jaar.

-Het Regeerakkoord 2017 - 2021 heeft Peter de Smet ook gelezen. Hij kiest het Hazenpad.

460 miljoen euro per jaar op de extramurale zorg. Besparing op de toegestane groei. Even zoeken naar meerjaren begroting VWS.

Bijdrage PdS in het PW: beloning van apothekers moet totaal anders, maar daar ga ik niet over. Zoek het maar uit.

Oude schoenen nimmer weggooien als je nog geen voldragen nieuwe hebt.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.