Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


13 mrt

Column Carlo Schneider: LPG en medisch noodzakelijk

Heeft u wel eens doorgerekend hoeveel euri u meebetaalt aan de behandeling van uw clienten? De LPG is een bizar fenomeen. Het moet maar wederom gezegd worden dat de declaratiestructuur voor apotheekhoudend Nederland een gotspe is. (Apotheekkennisbank)

Heeft u wel eens doorgerekend hoeveel euri u meebetaalt aan de behandeling van uw clienten? De LPG is een bizar fenomeen. Het moet maar wederom gezegd worden dat de declaratiestructuur voor apotheekhoudend Nederland een gotspe is. (Apotheekkennisbank)

ANH JANSEN 14-03-2018 09:56
ONVZ vergoed de apotheken zeer zeker geen Crestor! Alhier flinke discussies gehad, inclusief telefoontjes aan de balie met ONVZ medisch adviseur: neen, u krijgt alles van de apotheek, maar de apotheek krijgt de laagste prijs vergoed. U moet wel moeite doen om het generieke middel te proberen! Neen, u kunt het niet zomaar meekrijgen van de apotheek. Neen, u krijgt alles van ONVZ vergoed, maar de apotheek krijgt de laagste prijs!

Geen enkele verplicht verzekerde krijgt van geen enkele verzekeraar nog enig specialite mee; tenzij nadrukkelijk Medisch Noodzaak van de verzekeraar zelf. En dan nog....,

Alle specialites staan dus op contant! Zelf declareren.

henricop 14-03-2018 07:42
Simpele oplossing voor de Crestor manie: nee of verzekeren bij ONVZ.
Ja kalk en vitamine werken niet tegen botbreuken volgens recente metananalyse.
en de KNMP stapt in de discussieover de pakketverwijdering als die al gevoerd is.

Ger en Ben zijn meesters in het van achterop de wagen roepen met veel te zachte stem dat de rijder op de bok de andere kant op moet. Kansloos. Met een bureau met prutsers en een voorzitter en directeur die ook weinig elan uitstralen blijf je wel achterop de wagen zitten. Tot je er in een knipkuil
uitduvelt. Daar moeten we dan maar op wachten.
Of helpt Tinkegate?ANH JANSEN 13-03-2018 16:05
'Het voorkomen van botbreuken bij osteoporose door het gebruik van kalktabletten in combinatie met Vitamine D, scheelt niet alleen duurdere ingrepen zoals operaties, ziekenhuisopnames,

--En daarom is de NVZ geen partij in deze brief. Die vinden de ingreep van het ZiNL heel goed. Zo krijgen zij meer geld. Zo ook de huisartsen. Die hebben ook niet meegetekend. Zo ook de Medisch Specialisten.

Die snappen hoe het spelletje moet worden gespeeld.

De KNMP is niet de Overheid. De KNMP moet het budget voor de apotheken vergroten en niet de begroting van politieke partijen willen rondkrijgen.

Wederom sterk staaltje trekken aan het zoveelste dode paard.

ANH JANSEN 13-03-2018 15:55
https://www.knmp.nl/downloads/kamerbrief-pakketadvies-vitamine-d-en-paracetamol.pdf

Even lezen. Alles! Tussen de regels dus.

GKN noemde de taakstelling in het Regeer Akkoord ambitieus, maar ging er wel voor.

GVS herberekening en herschikking komt eraan. De KNMP geeft het in deze brief aan. Verschrikkelijk. Vak van de apotheker wordt nu geheel uitgehold en de verplicht verzekerde heeft nog meer het nakijken; gemiddelde gvs bijdrage is 250 euro per jaar. gemiddeld.

GVS herberekening. Overheveling 3de tranche. lage Ziektelast. Die 465 miljoen gaan we halen! Professioneel!
ANH JANSEN 13-03-2018 15:13
De positieve lijst is een wettelijk gegeven. Daar kunnen verzekeraars niet omheen. Zij mogen wel voorwaarden stellen aan hun verplicht verzekerden om deze middelen te krijgen. Vergoeding is bijzaak. Heeft allemaal te maken met de onderliggende speltheorie waarop het systeemmodel Zorgstelsel 2006 is gebaseerd. Je moet dat wel doorhebben. En als je het doorhebt er naar handelen. Dat moet je wel durven! En doen! In het belang van de apotheken en apothekers. Daar onderhandelen KNMP en Collectieven toch voor?

KNMP en Collectieven snappen dat niet. Totaal niet. Tenminste als zij namens en voor ons onderhandelen.

Daar helpt een blog van Carlo niet tegen.

ANH JANSEN 13-03-2018 15:04
KNMP en gezamenlijke Collectieven vinden het normaal dat je financi�le risico's van verzekeraars overneemt. Dat is professioneel. IDEA? geen probleem toch? Je moet de positieve lijst vergeten en professioneel met de pati�nten praten. Je kan de logistiek van de groothandel zo optimaliseren. Geen preferentie beleid. Dat is in het nadeel van de groothandel. Zo ook LPG. Gewoon 1 label voeren. Die geven garantie tot de deur dat zij de LPG kunnen opvangen. Narekenen is er niet bij. eind van het jaar valt het muntje.

KNMP en Collectieven zien de onderliggende apothekers als herverzekeraar van de verzekeraar. Heel normaal toch?

En we worden voor zorg betaald! Niet vergeten.
ANH JANSEN 13-03-2018 14:59
Verplicht verzekerden hebben recht op alle geneesmiddelen genoemd op de positieve lijst. Verzekeraars mogen wel voorwaarden stellen aan vergoeding. Medische Noodzaak is een voorwaarde. LPG is een risico afwenteling van verzekeraars met dank aan de KNMP. Die blijft als eigenaar van de KNMP AIP Z-index prijslijst de verzekeraars en VWS helpen om de zorg doelmatig te houden. Dat is professioneel.

Carlo zal dan ook geen enkele steun vinden bij de partijen die namens ons aan de onderhandelingstafels zitten.

Raymond K mag er nu inkomen. Op deze site geen administrator die inbreng tegen houdt. Daar kan Joost Koch nog heel wat van leren. Lange arm van de KNMP?
Johan Kortekaas 13-03-2018 12:29
Het laatste in mijn herinnering
Richting de uitgang, vol gas!
Ik moest terug op de weg
Naar de plek waar ik eerder was

Rustig Marc sprak de NMA-man
Het is een en al ontvangst hier
Aankomen kan wanneer je wilt
Vertrekken helpt geen zier

www.farmaactueel.nl/nieuws/31-10-2012/.../overname-mediq-wordt-loopgravenstrijd/


Johan Kortekaas 13-03-2018 12:25
In 2008 is al duidelijk gewaarschuwd op Farmaactueel door Statler&Waldorf.

Typisch geval van Hotel California, niks geen Wounded Knee.

https://www.youtube.com/watch?v=EqPtz5qN7HM

Relax, said the nightman
We are programmed to receive
You can check out any time you like
But you can never leave...

KNMP zegt dat we zorg moeten blijven dragen voor de apotheekbezoekers.

-We are programmed to receive-


Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.