Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


11 nov

Drie van grote vier verzekeraars verhogen zorgpremie

De zorgpremie van de meeste Nederlanders gaat in 2018 omhoog. Van de grote zorgverzekeraars verhogen CZ, VGZ en Zilveren Kruis hun basispremie. Menzis weet de zorgpremie gelijk te houden.

De zorgpremie van de meeste Nederlanders gaat in 2018 omhoog. Van de grote zorgverzekeraars verhogen CZ, VGZ en Zilveren Kruis hun basispremie. Menzis weet de zorgpremie gelijk te houden.

Meijer Apeldoorn 13-11-2017 16:24
chaos wordt het zeker; de eerste 2 weken van het nieuwe jaar zijn de aangeboden jaarrecepten nog volledig af te leveren, daarna door tekorten gedurende lange tijd niet meer!! Oproerpolitie voor de deur. Nu al hanteren leveranciers maandquota bij de groothandel en de generiekboeren zijn er niet op voorbereid dat ze in de eerste 3 maanden van een jaar de volledige jaarvoorraad moeten produceren en leveren.
ANH JANSEN 13-11-2017 15:26
De theoretische rekenpremie van VWS en de gezamenlijke verzekeraars is 1365 per jaar. Dat is inclusief de taakstelling voor de openbare apothekers van 460 miljoen. GVS herberekening, overheveling, Baxter per 3 weken, abonnementstarief bxt, en de jaarrecepten moeten daarvoor zorgen. 460 miljoen op 4.2 miljard.

Ter Hand Stelling en Eigen Bereidingen zijn wettelijk beschermd en beschermen de zorgaanbieders tegen de macht van de Minister en de verzekeraars. Chaos moet je met chaos bestrijden. Laat dan Chaos ontstaan en ga voor die jaarrecepten! Slechte regisseurs moet je niet steunen maar laat je 1 laatste film maken. 20/80 regel gaat altijd op.
ANH JANSEN 13-11-2017 15:12
VGZ speelt het spel ook slim. Verkoopt een pakket verplicht verzekerden aan een nieuwe toetreder. Dit pakket is niet langer winstgevend. De risicoverevening is veranderd en daardoor zijn chronisch zieken en ouderen winstgevend geworden. Mits je het als verzekeraar goed speelt. Dus verhoog je ook nog eens je premie!

Achmea doet hetzelfde door de gemeenteverzekeringen af te stoten. Verlieslatend. Ook Achmea mikt op de ouderen en chronisch zieken. Verhoogt daarom de premie en zet in op jaarrecepten. Uitzondering of uitzonderlijk? Convenant tussen KNMP en ZN staat jaarrecepten toe. Zijn chronisch zieken een uitzondering? Zijn generieke middelen uitzonderlijk goedkoop?
ANH JANSEN 13-11-2017 15:01
Dat de grootste verzekeraars tot het laatste moment wachten is conform speltheorie. Daarbij gaat het niet om wie de goedkoopste gaat worden, maar om degene die het sterkst durft af te wijken van de rekenpremie van de Minister. Die rekenpremie is met de verzekeraars overeen gekomen als kostendekkende premie plus winstopslag. Zorgstelsel is echter privaat en formeel heeft de Minister niets te zeggen over de premie hoogte.

Dan is het ook logisch dat de grootste verzekeraar de hoogste premie durft op te leggen aan de verplicht verzekerden.

Johan Kortekaas 12-11-2017 11:39
KNMP is met hetzelfde sop overgoten.

GKN wordt bij enkele kandidaatstelling herkozen als voorzitter.

Apotheker, niet praktiserend.

Het voordeel van Rusland boven Noord-Korea is dat Poetin tenminste nog 6 leuke vrolijke tegenkandidaten gedoogd.

Hierbij een oproep aan praktiserende apothekers.

Stel alsnog een praktiserend tegenkandidaat.

-Je moet de pijn voelen als apotheker-

Hugo Hurts 2008
henricop 12-11-2017 11:14
Lezenswaardig stuk in VK van dit weekend. 4 directeuren van de big 4.
VGZ man spant de kroon: 20-25 % zorg wordt onnodig verleend.
Johan Kortekaas 12-11-2017 10:15
De diakritische tekens zijn een ramp op Farmaactueel.

Linkjes sneuvelen.

Gewoon Wikipedia voor de inleiding en voor de film naar You Tube.

They shoot horses don't they

De ultieme depressiefilm.
Johan Kortekaas 12-11-2017 10:13
The Big Four mogen van de Overheid aan de zorgtouwtjes trekken.

Voor wie het echt wil begrijpen:

https://nl.wikipedia.org/wiki/They_Shoot_Horses,_Don%27t_They%3F

De film is nog steeds de moeite waard. Integraal te zien op You Tube..

https://www.youtube.com/watch?v=hWcc4PptU44

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.