Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


09 mrt

Het is wel degelijk mogelijk om excessief dure pillen juridisch aan te pakken

Er is een manier om via de wet iets te doen aan de excessief hoge prijzen die sommige farmaceuten vragen voor hun medicijnen.(Trouw)

Er is een manier om via de wet iets te doen aan de excessief hoge prijzen die sommige farmaceuten vragen voor hun medicijnen.(Trouw)

ANH JANSEN 09-03-2018 18:47
Correct. Minister en verzekeraars zwijgen nu geheel over het EHCI rapport. Daar wordt immers klip en klaar gezegd dat Nederland een Antique systeemmodel heeft; hoe moderner het stelsel, hoe lager de uitgaven aan ziekenhuiszorg en hoe hoger de uitgaven aan de eerste lijn. Zo niet in Nederland. We zitten volgens het EHCI 2017 vlak boven het Albanees niveau.

Akkoord op Hoofdlijnen gaat boven het gezond verstand en goed bestuur. Daarom ook vier ProtonenTherapieCentra die al bij opening obsoleet zijn.

Puur Darwinisme: de beste lobbyist overleeft.

De KNMP gaat een miserabele dood sterven. Met Stip Co.
CK 09-03-2018 13:01
Verhaal raakt kant nog wal, is gedateerd en niet relevant. Pay to delay is al lang verboden, staan strenge boetes op, en de dure geneesmiddelen waar het hier over gaat zijn niet zomaar op een andere farmaceutische vorm om te zetten om generieken te dwarsbomen met het referentieproduct. Klok en klepel.

Dit is gewoon weer de wekelijkse afleiding van de 95% van de zorgekosten waar nog wel wat te korten valt. Kunnen we "wettelijk" wat doen tegen dure ziekenhuizen?

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.