Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


09 jan

Medisch Centrum Maxima: ThioCalc: de thiopurinecalculator App

ThioCalc is een applicatie die helpt met het interpreteren van geneesmiddelspiegels en genereert op basis hiervan een individueel doseringsadvies bij patiënten met inflammatoir darmlijden die thiopurines gebruiken. ThioCalc wordt gratis aangeboden door Farmaceutisch Centrum Máxima.

De twee belangrijkste farmacologisch actieve metabolieten van de thiopurines zijn 6-TGN en 6-MMPR. De in de rode bloedcel gemeten waarde van deze metabolieten, alsmede hun onderlinge ratio, zijn bepalend voor het individueel doseringsadvies. Deze applicatie is een medisch hulpmiddel met CE-keurmerk, uitsluitend voor toepassing door een medisch professional. ThioCalc is ontwikkeld door dr. Luc Derijks, ziekenhuisapotheker-klinisch farmacoloog, op basis van eigen en internationale onderzoeksdata. Aanleiding hiervoor was het grote aantal vragen van collega ziekenhuisapothekers en mdl-artsen, die moeite hebben met interpretatie van de gemeten metabolietconcentraties en de vertaling hiervan naar een praktisch doseringsadvies. ThioCalc is gebouwd door EverywhereIM en is vanaf heden te downloaden in de App Stores van Apple en Google, geoptimaliseerd voor smartphone. ThioCalc wordt gratis aangeboden door Farmaceutisch Centrum Máxima.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.