Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


08 aug

Apotheken Eelde en Ter Borch stoppen met inzameling medicijnen

Het conflict tussen apothekers en Tynaarlo over medicijnenafval loopt op. Particulieren kunnen dit niet meer kwijt bij de apotheken in Eelde en Ter Borch.(DvhN)

Het conflict tussen apothekers en Tynaarlo over medicijnenafval loopt op. Particulieren kunnen dit niet meer kwijt bij de apotheken in Eelde en Ter Borch.(DvhN)

ANH JANSEN 11-08-2017 10:01
Alhier weigert een Gemeente te betalen voor de inzameling van geneesmiddelen. De apotheken aldaar eisen dan ook een betaling van x euro per afgifte van retourmedicijnen; te betalen door de pati�nten/cli�nten. 5 tot 10 euro. Gaat per Kg.

Gevolg: retour geneesmiddelen toerisme. Reisbereid neemt toe. Leve de concurrentie.

nVWA inschakelen; risico analyse loslaten op gevaar retour geneesmiddelen. Dumpen bij huisvuil? Dumpen bij groenafval? Dumpen bij plastic afval? Dumpen in het toilet na inname?

nVWA: geen gevaar dus. Rustig blijven vergaderen.

Ingrijpen pas als de media er achter komt.

Het Economisch Model gaat boven alles.
Meijer Apeldoorn 10-08-2017 21:53
In Apeldoorn is het prima geregeld, maar als dat niet zo zou zijn, zie ik geen enkele verplichting geneesmiddelen retour te nemen.
Wordt er bij aflevering een verwijderingsbijdrage betaald?
Nee dus, nou dan.
Pati�nten in Eelde adviseren de geneesmiddelen af te geven bij de balie van het gemeentehuis.
Is het zo geregeld.
Johan Kortekaas 09-08-2017 16:55
Nu doorpakken.

Stop na het scheiden van Zorg en handel door de KNMP(Brufen bij de pomp, diclofenac bij de drogist evenals de Losec) met het geven van

ONBETAALDE zelfzorgadviezen.

De rekening van het scheiden van zorg en handel door de Alexanderstraat dient niet door de apotheek te worden betaald. KNMP vindt het een morele plicht net als afvalinzameling.

https://www.nza.nl/regelgeving/tarieven-en-prestaties/TB_REG_17641_01__Prestatiebeschrijvingbeschikking_facultatieve_prestatie_farmaceutische_zorg

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.