Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


08 feb

Brief (Eerste Kamer) over gebruik oxycodon in Nederland

Staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport stuurt Eerste Kamer een brief met antwoorden op vragen van Eerste Kamerlid Barth (PvdA) over oxycodon.

Staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport stuurt Eerste Kamer een brief met antwoorden op vragen van Eerste Kamerlid Barth (PvdA) over oxycodon.

henricop 10-02-2018 17:49
ons land gaat USA hard achterna met gebruik oxycodon.
wil wel eens grafiek zien voor en na het uit de verzekering halen van de paracetamol/codeine.
Zorginstituut denkt niet goed na.
CK 10-02-2018 13:23
Eerste hand ervaring: enkelbreuk zonder postoperatieve pijn: ziekenhuis geeft standaard pijnstillend mandje mee met diclofenac, paracetamol, en 30 stuks oxycodon. Narcostaat?
ANH JANSEN 09-02-2018 16:30
De WMG regelvergoeding maakt de zorg zo duur vindt het ZiNL. Waarom is er eigenlijk een vergoeding voor het geven van een doosje? Tja. De lobbyisten van de KNMP weten nog immer heel slecht de blijde boodschap van de openbare apothekers over te brengen. Waarom WMG? Waarom betalen voor zorg? Maakt de kosten alleen maar hoger! Zegt ZiNL.

De voormalig vice voorzitter van de KNMP vraagt niet naar de vier ProtonenParticleTherapieCentra die eraan komen. Bij oplevering al obsoleet. Men wil om ze toch rendabel te krijgen 2.500 mensen behandelen. Tegen 6x zo hoge prijzen. Kosten? 1 tot 2 miljard!

Tja, dan vraag je als PvdAer naar Amerikaanse Oxycodon wanpraktijken.
ANH JANSEN 09-02-2018 16:22
Voormalig vice voorzitter van de KNMP heeft het hart op de juiste plaats; Amerikaanse toestanden moeten we niet willen in Nederland, maar we gaan ze wel krijgen. Daarom Kamervragen en geen Debat. Kamervragen naar de bekende weg. De voormalig vice voorzitter, en lobbyiste, weet van wanten.

Dus geen PvdA vragen over de komende lastenverzwaring voor de verplicht verzekerden ten bedrage van 120 miljoen euro. Lage Ziektelast als criterium voor vergoeding. Het ZiNL is met name de hoge WMG regelvergoeding een doorn in het oog.

Die maakt de zorg zo duur. Eigen risico blijft 385, maar het pakket wordt kleiner. Keuzevrijheid voor de burgers.

Vragen? Geen vragen!
Johan Kortekaas 09-02-2018 10:29
Voormalig Lid. Einde oefening bewust gezocht op de Malediven. Haar zetel wordt hergebruikt. Oxycodon verraadt band met SFK. De voormalige Science Fiction King

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.