Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


07 mrt

ZN omarmt aanbeveling Berenschot om preferentiebeleid niet af te schaffen

ZN ziet dat tekorten voorkomen bij zowel generieke als merkgeneesmiddelen, ook voorafgaand aan de invoering van het preferentiebeleid. Sinds de invoering van het preferentiebeleid in 2008 zijn er miljarden bespaard op geneesmiddelen. Dat komt neer op circa 50 euro minder premie per verzekerde per jaar.

ZN ziet dat tekorten voorkomen bij zowel generieke als merkgeneesmiddelen, ook voorafgaand aan de invoering van het preferentiebeleid. Sinds de invoering van het preferentiebeleid in 2008 zijn er miljarden bespaard op geneesmiddelen. Dat komt neer op circa 50 euro minder premie per verzekerde per jaar.

ANH JANSEN 08-03-2018 19:13
Op sociale media doet Jaapdebruin, het zelfbenoemde oliemannetje van VGZ, ook een duit in het couvert zakje; vroeger waren de tekorten veel erger; toen kochten de apothekers zelf in. Nu verzekeraars inkopen gaat het veel beter.

Aan het preferentie beleid ligt het niet. De tekorten die er zijn, zijn allemaal LPG middelen. LPG! Heeft echt helemaal niets te maken met preferentie.

VGZ vindt een AIP Z-index prijs van 28 euro per 30 omeprazol redelijk en billijk waar deze vroeger 1,30 was.

Zo pakt VGZ het LPG probleem aan.

En zo blaast VGZ de prijzen op om via de achterdeur extra gelden binnen te harken. FKG. Risicovereveningsfonds.

Laat dat maar over aan oliemannetjes.
ANH JANSEN 08-03-2018 17:32
Strategie van de KNMP en de gezamenlijke Collectieven om te willen fungeren als herverzekeraar van een verzekeraar is een geweldige blunder. Gedoemd te falen en helemaal in de NL context. De Minister, de derde speler, drukt dan door door het budget nog verder te verlagen. Ambitieus stelt de KNMP dan en gaat er voor.

Om dan te komen met een klaagrapport waar de honden geen brood van lusten wekt alleen de lachlust op van verzekeraars, leveranciers en de Minister.

De NZa blijft beleeft: 'wat is nu eigenlijk uw probleem?"
ANH JANSEN 08-03-2018 12:45
Reactie van ZN is speltheoretisch perfect. De KNMP zet in op exclusief Preferente middelen. Uitval in dat segment is gedaald. Zegt de KNMP zelf ook. De uitval van niet-preferente/LPG middelen is echter enorm gestegen. Daarover zwijgt de KNMP en ZN gaat dat niet aankaarten.

Preferentie beleid doet prijspeil van alle middelen dalen. Vandaar de uitval onder de LPG. En ook loslaten van preferentie beleid zolang prijspeil laag blijft.

KNMP en Collectieven schieten zich met dit rapport in de eigen voeten.

Zetten in op labels deals vanuit eigen logistiek voordeel. Bart S model. Gaat niet werken.
ANH JANSEN 08-03-2018 11:38
Dit heet preferentiebeleid. Het is door zorgverzekeraars ingevoerd om prijzen van geneesmiddelen omlaag te krijgen en bonussen van fabrikanten voor apothekers tegen te gaan.

-Hier kan de KNMP wat van leren. zo moet je een Frame zetten.

Transitie akkoord vergeten? Verzwijgen? Overgang financiering bedrijf via inkoop of via 100% vergoeding materiaalkosten tot aan de balie en voor de zorg?

Dat doen verzekeraars dus niet en de KNMP doet er daar het zwijgen toe. Zo ook de Collectieven.

De KNMP en Collectieven trekken aan een geweldig dood paard.

De NZa stelt dan ook: "wat is nu eigenlijk uw probleem?"'
Johan Kortekaas 08-03-2018 08:21
Er was ooit een transitieakkoord waarin stond dat als er te veel geld werd bespaard......

De tent was toch al kapot

Jan S.

https://www.sfk.nl/publicaties/PW/2008/2008-22.html

henricop 07-03-2018 23:39
De ZN klonen weten wel raad met een rapport van Berenschot.. Misschien ware het toch beter geweest dit rapport meteen door de pisbak te spoelen.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.