Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


07 feb

Zorginstituut: medicijn tegen spierziekte te duur voor vergoeding

Het medicijn Spinraza komt niet in het basispakket van de zorgverzekering. Het Zorginstituut vindt het middel tegen de zeldzame spierziekte SMA te duur. Volgens het Zorginstituut moet de prijs van Spinraza met 85 procent omlaag voor het in het basispakket opgenomen kan worden.

Het medicijn Spinraza komt niet in het basispakket van de zorgverzekering. Het Zorginstituut vindt het middel tegen de zeldzame spierziekte SMA te duur. Volgens het Zorginstituut moet de prijs van Spinraza met 85 procent omlaag voor het in het basispakket opgenomen kan worden.

Hasselman 08-02-2018 19:16
MB als MalleDiva lijkt me ook wel voldoende afgeserveerd! Nee, ik wacht nog steeds op een open vereniging die naar haar leden communiceert wie en wat intern en extern niet goed gaat en waarom. Vertrekpunt moet daarbij zijn dat het om het ledenbelang gaat waar het allemaal om draait en niets anders! Tot zover mijn wensenlijstje! Realistisch? Je zou zeggen van wel!
henricop 08-02-2018 18:58
Het was Ger of Ben die Marleen B de straat op joeg. Eerst nam hij haar kantoor aan de Alexanderstrasse in. Vanuit de gang is ze toen maar weggegaan.
Er zijn bronnen die fluisteren dat of Ger of Ben zat te wachten op een stok om Tinke te ontslaan. Zat volgens Ger en Ben in kamp Marleen. Ja luisteraars de padvinders op de Alexanderstraat die kunnen er wat van. Maar communiceren ho maar.
Johan Kortekaas 08-02-2018 18:03
Omdat we handelen in bagger op dit forum is er nog een werkeloze kandidaat op de Malediven.

Kent de mores van het Kremlin en van Gert&Ben.
Hasselman 08-02-2018 18:01
Olga Opzoutendijk? Naar ik begreep past haar ego alleen in een bus! Gaat em dus niet worden voor naar de Alexanderstrasse! Misschien genoeg ego'svan enige afmeting aldaar!?!
ANH JANSEN 08-02-2018 15:09
https://www.zorginstituutnederland.nl/publicaties/verslag/2016/11/25/verslag-acp-25-11-2016

Even lezen en op je in laten werken.

Iedere logica ontbreekt bij het ZiNL.

Vier ProtonenParticleTherapieCentra komen eraan. Zonder enige toegevoegde waarde. Verouderde techniek. Toch toegelaten. Waarom? Lobby van radiologen en ziekenhuizen is effectiever dan die van de KNMP. Als de KNMP al lobbyed.

Geld is niet het probleem in dit land. Het is de lobby.

HCP rapport gelezen? EHCI 2017; NL heeft een antiek systeem. Kosten 2de Lijn veel te hoog tov Eerste lijn. Albanie doet dat beter. Is dat een probleem? Volgens EHCI niet; NL is schatrijk en kan het allemaal betalen.
ANH JANSEN 08-02-2018 15:02
Maar de commissie adviseert met betrekking tot het systeem te kijken naar de volgende alternatieve routes:
a. Receptregel aanpakken, zeker voor goedkope middelen want het recept maakt de kosten onnodig hoog;
b. Meer middelen beschikbaar maken in de drogist (dus buiten de apotheek om);
c. UR status opheffen (volgt uit b)

--Gaat dus om de kosten van de wmg regel vergoeding x aantal verstrekkingen. Niet om Lage Ziektelast.

Medicatiebewaking? Interacties? Contraindicaties?

We worden betaald voor de ZORG. Denkt de KNMP.

Gaat om de kosten! Visie 20/20 bijstellen 2.0.
ANH JANSEN 08-02-2018 14:00
https://www.zorginstituutnederland.nl/publicaties/adviezen/2016/12/13/pakketadvies---horen-vitaminen-mineralen-en-paracetamol-1000-mg-nog-thuis-in-het-te-verzekeren-pakket

Heel traject in 2016 en eerder. Allemaal te lezen.

En dan moet APE nog komen. GVS herberekening/herschikking.

Gelukkig hoeven wij ons daarover geen zorgen meer te maken. De KNMP heeft officieel afscheid genomen van de materi�le kosten en gaat geheel voor de immateri�le kant; de ZORG.

We gaan voor de ZORG worden betaald.

Commissie Dynamo heeft inmiddels visie 20/20 bijgesteld en aangescherpt. Hoe worden we dan betaald voor de ZORG?

Niet iedereen kan bij ZonMW op subsidie rekenen.
ANH JANSEN 08-02-2018 13:44
https://www.zorginstituutnederland.nl/publicaties/publicatie/2017/10/09/referentiebestand-fkg%E2%80%99s-2018

Hier is het referentie bestand ter berekening van de FKG voor de ex ante verevening voor de verzekeraars.

SFK heeft e.a. allang doorberekend, maar houdt de lastenverzwaring voor de verplicht verzekerden onder de pet. Gaat om 100den miljoenen euros die ten onrechte worden uitgekeerd aan de verzekeraars.

Lage Ziektelast is via de voordeur. Verzekerden moeten dan contant betalen. FKG is via de achterdeur; de inkomensafhankelijke premie wordt verhoogd om e.a. te financieren. De portemonnee in de achterzak is sneller gerold dan die in de hand van de verzekerde.

ANH JANSEN 08-02-2018 13:38
https://www.zorginstituutnederland.nl/publicaties/publicatie/2017/01/30/publicatie-zvw-2006-2017

Het gaat om de berekening van de ex ante verevening voor het Zorgvereveningsfonds. Dat gaat oa middels omzetten geneesmiddelen tegen AIP KNMP Z-index prijs! Schadelast afgelopen 3 jaar.

Daarom zetten verzekeraars zwaar in op substitutie van specialite naar generiek. Zij krijgen Crestor prijs uitgekeerd en betalen uit de generieke prijs. Het verschil mogen zij houden. Dat is de economische prikkel die altijd werkt.

Couvert middel levert de verzekeraars dubbel geld op.

Olga Zoutendijk weet hoe dit werkt. Bellen! Bellen!

Schijnheilige zorg van de KNMP. Kappen daarmee.
ANH JANSEN 08-02-2018 11:53
De berekening van de risicoverevening voor verzekeraars is zeer complex. Farmaceutische Kosten Groepen maken daar deel van uit. Historische schadelast van de afgelopen 3 jaar wordt berekend en op voorhand, ex ante, verstrekt aan verzekeraars.

FKG worden berekend middels de KNMP Z-index 'AIP' prijzen. Couvertmodel gaat bewust uit van geheime prijzen. Die liggen lager dan de LPG prijzen voor dezelfde middelen in diezelfde Z-index lijst. SFK kan zo de opbrengst voor de verzekeraars berekenen. Gaat om 100den miljoenen.

Olga Zoutendijk als Directeur KNMP maakt hier een einde aan! Zeer integer. Doet niet aan diefstal van verplicht verzekerden.
ANH JANSEN 08-02-2018 11:47
Overigens is er recent een President Commissaris van ABN Amro opgestapt. Een zeer goede. Kan de boel flink opschudden.

Kan iemand de head hunter van de KNMP die nu aan het zoeken is naar een geschikte kandidaat voor Leon Tinke erop wijzen dat er toevallig zo'n iemand rondloopt?

En zij is ook wel zo iemand die die beleidsambtenaren op VWS en ZINL zal wijzen op de enorme kostenverhoging via de achterdeur van de FKG verevening: omecat van 1.30 naar 30 euro. Dat werkt 3 jaar door. Gaat om 100den miljoenen euros. Die vallen door het couvertmodel direct naar de balansen van de verzekeraars.

Plassende mannen die gaan zagen zijn pas gevaarlijk.
ANH JANSEN 08-02-2018 11:35
Boeren zijn zeer blij met bagger. Zonder bagger is de opbrengst van de landbouw veel geringer. De Nijldelta kan als voorbeeld dienen. De Farao's konden bestaan door de bagger. Dat die Farao daar zo onverstandig mee hebben omgesprongen is niet de eenvoudige Boer, al dan niet van de pillen, te verwijten. De KNMP doet in 175 jaar wat de Farao's in 4.000 jaar deden

Je moet wel met je poten in de klei staan om bagger te kunnen waarderen. De KNMP staat inmiddels op grote afstand van de werkvloer. Is vervreemd van de boeren.

Leon Tinke heeft nu de tijd om positieve inbreng te leveren op de vruchtbare bagger op farmaactueel.

Plassende Mannen die gaan zagen. Dat is pas gevaarlijk.
Johan Kortekaas 08-02-2018 08:26
Niet alleen Leon Tinke leest de bagger op Farmaactueel.
Ook de beleidsambtenaren.

Octrooikosten 2 miljard.
Nederland 1% van de wereldmarkt.
Kan hoger zijn, maar dat moet de fabrikant bewijzen in dit speciale geval.

Nederland betaalt 2 miljoen per jaar; 20 miljoen in 10 jaar.
Jaarlijks 104 injecties nodig, we rekenen met 100 voor het gemak.

20.000 per injectie.

Meer is woeker
Minder belemmert de innovatie.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.