Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


01 dec

Middel tegen migraine slaat aan, mogelijk volgend jaar beschikbaar

Het kan de uitkomst zijn voor een fors deel van de mensen die aan migraine lijden: een nieuw geneesmiddel, speciaal bedoeld voor migrainepatiënten. Want dat was er nog niet. Nu het grootschalig is getest, blijkt het veelbelovend uit te pakken. (RTL)

Het kan de uitkomst zijn voor een fors deel van de mensen die aan migraine lijden: een nieuw geneesmiddel, speciaal bedoeld voor migrainepatiënten. Want dat was er nog niet. Nu het grootschalig is getest, blijkt het veelbelovend uit te pakken. (RTL)

ANH JANSEN 01-12-2017 23:37
https://www.marketwatch.com/story/new-migraine-drugs-have-promise-and-a-8500-price-tag-2017-06-09

Per 2019 gaat dat in Nederland enorm meevallen. Deze nieuwe groep geneesmiddelen komt in het cluster met eenzelfde therapeutische indicatie. Daarin komen dan ook de ergotamine zetpillen, de propranolol, de sumatriptan e.d.

De Minister gaat ervan uit dat de fabrikanten hun prijzen tot nieuw GVS limiet zullen doen zakken. Anders moeten de verzekerde bijbetalen.

Prijs van Aimovig? Volgens de deskundigen op prijspeil Repatha e.d.

Ai, Migraine.
ANH JANSEN 01-12-2017 23:32
De Migraine blijft toch hangen. Zilverenkruis Reglement Farmacie voor de verzekerden van Achmea/Zilverenkruis; daarin stelt Zilverenkruis nadrukkelijk, artikel 9, dat verzekerden verplicht zijn op aanwijzing van de verzekeraar geneesmiddelen 1x per jaar af te nemen.

Die aanwijzing hebben VGZ en DSW niet. Die laten het allemaal over aan de verzekerden zelf. En aan artsen en apothekers. In goed overleg.

Zilverenkruis komt zo via de achterdeur alsnog de apotheek verder ontzorgen.

Addendum is wassen neus! Dooddoener van eerste orde.

Ai, Migraine.
Carlo 01-12-2017 17:24
Erenumab (Aimovig), maandelijkse injectie. Zal wel buiten de stadsapotheek om geleverd worden.
ANH JANSEN 01-12-2017 17:10
En daarom gaat Zilverenkruis gewoon door met haar streven naar jaarleveringen. Lees het Reglement Farmaceutische zorg 2018. artikel 9. Zilverenkruis verplicht verzekerden per jaar af te nemen. Aanwijzing van de verzekeraar. Zelf lezen. Addendum is een wassen neus.

Apotheker wordt vakkundig ontzorgt door Zilverenkruis.

Je krijgt migraine van minder.

Apotheek Partners komt met een module waarmee je kan zien welke verzekeraar goed is voor apotheken. Die moet je hebben! Verhuis je apotheek dus! Goede module van Apotheek Partners.

Oef, daar komt een aanval opzetten.

ANH JANSEN 01-12-2017 16:45
https://www.rijksoverheid.nl/documenten/brochures/2016/03/01/beschrijving-van-het-risicovereveningssysteem-van-de-zorgverzekeringswet

Mooie brochure over het risicovereveningssysteem voor verzekeraars. Voordeur is de Nominale premie en het verplicht eigen risico, achterdeur zijn de inkomsten uit het risicovereveningsfonds. Die tikken veel harder aan.

Vereist een gigantische databank die jaren teruggaat om hiermee goed om te gaan. Goed als financiele instelling. Daarom heeft VGZ nu al die jonge gezonde hoogopgeleide verzekerden verkocht aan een Zwitsers bedrijf.
ANH JANSEN 01-12-2017 16:27
Generieke variant 41% en nieuw specialite 50%? Meerprijs van het specialite? Doet er niet toe, de gedachte van de Minister is middels de GVS herberekening dit soort trics en trucs uit de wereld te helpen; 1 vrijloper per therapeutische indicatie. Chemisch gelijkwaardig of aangrijpingspunt doet niet ter zake. Indicatie.

De Minister denkt dat Novartis de prijs van het specialite zal doen zakken tot de GVS limiet. Anders bijbetalen.

Je moet de verplicht toch een keuze aanreiken.

Maar het besef dat je in Nederland binnen 45 minuten reistijd een ProtonenParticle Centrum kan binnenlopen maakt heel veel goed. Fijn dat de Minister zo goed op andermans centen past.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.