Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


09 mei

Kamerbrief over geneesmiddelentekorten

Staatssecretaris Van Rijn (VWS) informeert de Tweede Kamer over de onderzochte maatregelen om te zorgen dat patiënten zo min mogelijk worden geraakt door (de gevolgen van) geneesmiddelentekorten.

Staatssecretaris Van Rijn (VWS) informeert de Tweede Kamer over de onderzochte maatregelen om te zorgen dat patiënten zo min mogelijk worden geraakt door (de gevolgen van) geneesmiddelentekorten.

ANH JANSEN 10-05-2017 11:05
Gezien de samenstelling van de vertegenwoordiging van de verzekeraars en die van de apotheker/KNMP is het toch een beetje alsof Barcelona speelt tegen Paradijsvogels uit Urk.

Messi, Neymar en Suarez (Henk Eleveld, Rens van Woude en Ferry Visser, Menzis, CZ en Achmea) tegen Leon en Ludwig? Met als achterblijvende libero onze aloude Jean. Allen sinds 1991.

Geef ze een lintje. We zijn er klaar mee.

New Balls please. Real Balls. Nevi Balls.

ANH JANSEN 10-05-2017 11:01
De NZa staat niet toe het berekenen van bezorgkosten voor WMG middelen. Die kosten zitten in de wmg berekening. Ook als deze zijn vrijgegeven en door verzekeraars worden 'herberekend' mbv SFK/KNMP Model Apotheek.

In dit rapport staat nu dat de NZa wel toestaat dat deze regel niet geldt voor BWMG als bv Incontinentie e.d.

Het staat zorgaanbieders geheel vrij hier kosten voor in rekening te brengen.

Tenzij? Daar hebben Ludwig en Leon geen boodschap aan.

Werkelijk dramatisch inkijkje in onderhandelingsvaardigheden van onze onderhandelaars.
ANH JANSEN 09-05-2017 13:59
Wordt hier dus geredeneerd vanuit de Groothandel? En is de KNMP (en ASKA en Collectieven) het daarmee eens?

AIP is nu nog nepper dan het al was sinds 2006. Voor die tijd was de AIP ook de AIP. Na 2006 is het de Af India Prijs en zoeken de afnemende apothekers het maar uit.

Groothandelskosten worden gewoon opgelegd aan de apothekers. Hun kosten zijn niet het probleem van de groothandelaren en de KNMP.

Zijn toeleverkosten uit de schadelast zoals deze wordt berekend via de FKG 24 groepen nu ook de zorgkosten van de apotheek? Prestatie beloning?

Leon en Ludwig tekenen gewoon en Henk Eleveld is heel blij.
ANH JANSEN 09-05-2017 13:15
Dramatisch. Pagina 29 Rapport werkgroep. "Bij voorkeur werken apothekers en verzekeraars met een integrale prijs voor middel (materiaalkosten) en verzending (toeleverkosten). De NZa staat geen vergoeding voor verzendkosten (portokosten) toe voor WMG middelen.

Ondertekend en geaccordeerd door Leon Tinke en L Castelijns.

Tja.

Wat zijn toeleverkosten?

Is de aip Z-index KNMP prijs de inkoopprijs? Krijgen wij die prijs ook terug van de verzekeraars? Willen wij de AIP Z-index handhaven? Wie dan wel?

Henk Eleveld kan ieder geval beter onderhandelen dan LC en LT.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.