Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


05 jul

Maagzuurremmers verhogen het sterfterisico

Een groot Amerikaans onderzoek laat zien dat mensen die langdurig zware maagzuurremmers slikken eerder doodgaan. (NRC Handelsblad)

Een groot Amerikaans onderzoek laat zien dat mensen die langdurig zware maagzuurremmers slikken eerder doodgaan. (NRC Handelsblad)

schuiringa 09-07-2017 17:21
Het zuur in de maag heeft een functie.

Geen zuur, dan gaat er een heleboel door naar de darm en het bloed.
henricop 05-07-2017 21:42
en nu weer terug naar de inhoud!
Hele duidelijke uitleg.
http://www.nhs.uk/news/2017/07July/Pages/Heartburn-drugs-linked-to-premature-death.aspx
henricop 05-07-2017 20:59
Stem allemaal met de voeten en halveer uw contibutiebetaling voor 2018! Dan wordt er geluisterd en wordt men eindelijk wakker.
henricop 05-07-2017 20:59
Er zit me een stel dinosaurussen in de ~Alexanderstraat daar wordt je koud van. Neezeggers zijn er niet bij. Als Peter Wognum koning is berg je dan maar. GKN is uitgewerkt en zit voor enkele era's zijn tijd te verdoen en er wordt een commissie benoemd die de weg gaat wijzen. Linksaf naar de beerput heren!

Het wordt tijd dat er mensen van buiten de incrowd gehoord gaan worden. Als je na de onlangs overleden voorzitter Trom met klaar om te wenden in de 90 tiger jaren van de vorige eeuw nu nog steeds het roer niet recht hebt, moet je je afvragen of je nog bestaansrecht hebt. Dat je ons jaarlijks vele miljoenen te veel kost als KNMP kan geen reden zijn om maar door te pielen.
ANH JANSEN 05-07-2017 12:40
If the group taking PPIs was dying more often, what were they dying of? That was one of the more pressing questions for me. The PPI group was older and sicker. I would argue if you follow an older, sicker population, then they're likely to have more deaths anyway," May said.
--SFK is nu ook actief in de USA. ICT deskundigen die met een Excel spreadsheet in de weer gaan zonder enig besef wat die cijfers eigenlijk betekenen.
Hoe moeilijk kan het zijn?
In de toekomstvisie van de KNMP 20/20 komt het woord apotheek niet voor. Bit visie; 0-1.
ANH JANSEN 05-07-2017 12:29
http://www.cbsnews.com/news/heartburn-drugs-proton-pump-inhibitors-ppi-risks-prilosec-nexium-prevacid/ Onzin studie. Dr. Folasade P. May, assistant professor of medicine at the Vatche and Tamar Manoukian Division of Digestive Diseases at UCLA, told CBS News that the study needs to be interpreted with caution since it's an observational study which only shows an association, not a cause-and-effect relationship.
The researchers also did not look at the patients' cause of death, she noted.
Johan Kortekaas 05-07-2017 10:16
In de vorige eeuw kreeg ik al besmuikte mensen in de apotheek met retourgeneesmiddelen met een drogisterijprijsstikker.
'De apotheek heeft een sluitend medicijnafvalverwerkingssysteem zeiden ze aldaar' Een werkende medicatiebeveiliging is niet aan de drogisterij en supermarkten uitbesteed. Zij de NSAID' s wij de medicatiebewaking via het BIG-tuchtrecht.
Johan Kortekaas stond niet ontvankelijk en alleen bij de Raad van State te zwaaien met aanbeveling 20 van HarmWrestling.
92% van de collega's was het met hem eens
Johan Kortekaas 05-07-2017 10:09
'In de nieuwe analyse werden de gegevens vergeleken van bijna 350.000 mensen die een protonpompremmer voorgeschreven kregen of een maagzuurrremmer uit een andere klasse, een zogeheten H2-receptorantagonist.'Kopt dekt de lading niet. Drogist de protonpompremmer Losec, apothekers de onbetaalde zorg.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.