Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


05 apr

'Barcode op pillen scheelt 50 doden per jaar'

Als alle medicijnen in ziekenhuizen zijn voorzien van een barcode, zouden er jaarlijks bijna vijftig doden minder vallen. Dat is de helft van de bijna honderd mensen die nu per jaar in Nederland overlijden, omdat ze in het ziekenhuis de verkeerde medicijnen toegediend krijgen. 

Als alle medicijnen in ziekenhuizen zijn voorzien van een barcode, zouden er jaarlijks bijna vijftig doden minder vallen. Dat is de helft van de bijna honderd mensen die nu per jaar in Nederland overlijden, omdat ze in het ziekenhuis de verkeerde medicijnen toegediend krijgen. 

ANH JANSEN 09-04-2017 14:04
Dat geld is er. Onderschrijding van de bestedingen (schadelast) extramurale farmacie op de meerjarenbegroting van VWS (de Minister) is opgelopen tot 2,8 miljard euro.

Dat geld ligt nu bij de verzekeraars. Reserve te spelen.

Collectieven en KNMP moeten stoppen met inleveren van budgetten in de hoop op een wit voetje later bij de verzekeraars.

Verzekeraars komen op voor hun belangen, laat Collectieven en KNMP nu eens opkomen voor de belangen van verzekerden en daarmee voor de apotheken!

Motief van verzekeraars voor hun wangedrag ligt in de ex ante verevening! Dat is de perverse prikkel bij uitstek.

ANH JANSEN 09-04-2017 13:59
Model van Collectieven is stimuleren meerwekelijkse baxters en de verliezen op inkomsten compenseren met een sterkere daling in kosten: ontslaan van personeel!

Model Maat werk Zorg vereist een minimum aan aantallen bevoegde en hooggeschoolde medewerkers.

Model T-ford van de Collectieven en KNMP staat daar haaks op; je zakt door de bodem heen. T-Ford model is niet voor niets niet duurzaam gebleken.

Confectie Model is in de zorg niet haalbaar. Inzet bij onderhandelingen moet dan ook zijn Maat werk Apotheek en daarmee Maat Werk Zorg. Dat kost geld. Geld voor mensen. Geld voor gebouwen. Geld voor ICT.

Dat geld is er.
ANH JANSEN 09-04-2017 13:56
De drie personen, waaronder altijd 1 apotheker als slotstuk, zijn niet hele dagen bezig met muteren. Per dag nu 2 to 3 weekdozen die acuut moeten worden gewijzigd: allemaal uit ziekenhuizen! Wij hebben bewust niet gejaagd op Baxters. Uitsluitend degenen die de Baxter echt nodig hebben. Zitten dan ook op 50% van het aantal Baxters dat een 'norm' apotheek heeft. Die mutaties kan je niet stroomlijnen. We leveren geen zorg op T-Ford model!

Maat werk. Confectie Zorg in de zorg kan nu eenmaal niet. Zeker niet bij de farmacie.
henricop 09-04-2017 13:24
O ja en vaste dag voor wisselen afspreken hielp ook. Moet huisartsen een beetje beteugelen.
henricop 09-04-2017 13:22
Klopt helemal, maar wat kosten je 2-3 medewerkers die je iets laat doen dat link is?
Tuurlijk ze zijn er toch maar ze kunnen ook iets nuttigers doen.
ANH JANSEN 06-04-2017 23:13
NIeuwe rol bestellen? De Baxteraar zit tegenwoordig ook klem financieel en rekent nu 10 euro bij spoed rol! 5 euro bij rol buiten week systeem. Extra! En die kan je niet declareren bij de verzekeraar en ook niet bij de verzekerde.

Moet je eens gaan berekenen wat dat gaat kosten als je alle baxters die moeten worden gewijzigd extra gaat bestellen.

En dat bij een abonnementssysteem.

En ook bij wijzigingen in Baxter moet de buffer worden gecontroleerd. En natuurlijk de wijziging op zich. Klopt dat wel?

Kosten? Allemaal gratis. Valt te compenseren met zaken die nog wel winst op leveren. V&D model is Collectieven model.
henricop 06-04-2017 22:37
Het is zeer de vraag of je moet rommelen in een Baxterzakje bij wisseling of dat je een nieuwe Baxterrol moet bestellen.

Eenmaal per week wisselen behalve noodsituaties.
ANH JANSEN 06-04-2017 17:22
50 doden per jaar is natuurlijk een onderschatting. 80/20 regel gaat altijd op. Het zijn geen 100 doden, maar een 400 doden per jaar. Wie registreert bepaalt de uitkomst.

En dit zijn alleen nog maar de doden door foutief toedienen.

Verkeerde diagnose? Verkeerde behandeling? Verkeerde bestraling? verkeerde Chemo? Verkeerde operatie? Verkeerde nazorg?

Niet voor niets is er bij ieder ziekenhuis een begrafenis ondernemer gevestigd.
ANH JANSEN 06-04-2017 17:19
Dus moet je ook niet de Baxters in je eentje wijzigen! Daar moeten altijd 2 personen zich mee bezighouden. 3 als je ook de aanschrijver meerekent. Aanschrijver, wijziger, controleur. En alles vastleggen op papier zodat het controleerbaar is.

Wat kosten die wijzigingen dan? KNMP en Collectieven gaan niet in op opbouwende kritiek om de werkvloer te betrekken bij de onderhandelingen over de Baxter budgettering.

Hoe slecht kan je onderhandelen? Zijn die 2 er voor de apothekers en burgers van dit land of voor de verzekeraars?

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.